Nieuws

Byasen en Molde draaien proef in EK-stadion

Byasen en Molde draaien proef in EK-stadion

Van de Redactie - Zaterdagmiddag was de wedstrijd tussen Byasen, met doelvrouwe Annick Lipman en Molde, de ploeg van Helle Thomsen, Martine Smeets en Lynn Molenaar. In zet was de derde plek op de ranglijst.

Er werd gespeeld in het stadion in Trondheim, waar in januari het EK voor de heren wordt gehouden. Proefdraaien in deze ambiance met 7000 man publiek in het handbalstadion gaf extra sfeer aan deze wedstrijd tussen deze twee Noorse topploegen.

                           

Byasen pakte snel een voorsprong, en behield deze gedurende wedstrijd met een marge van 1 tot 4 doelpunten. De ruststand was dan ook 13-9 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft had Molde genoeg mogelijkheden om dichterbij te komen, maar miste teveel 100% kansen. Eindstand werd zo 26-21 voor Byasen, dat daarmee de positie op plek 3 (9-14) van de ranglijst verstevigt. Molde heeft vier punten minder.

Martine Smeets scoorde eenmaal en viel vooral in verdedigende zin zeer positief op. Lynn Molenaar verraste op de spelverdelerpositie, met haar snelheid en drie een-tegen-een-acties. Annick Lipman toonde haar topvorm, ze was een sta in de weg voor de Molde-speelsters en werd na afloop zeer terecht uitgeroepen tot ‘Woman of the Match’!  

cover Annick Lipmann

foto archief HSP

Deel dit bericht