Nieuws

Cabral Barbosa ontbreekt op EK

Cabral Barbosa ontbreekt op EK

Van de Redactie – Geen Estavana Polman, geen Delaila Amega. Ook geen Katrine Lunde (Kristiansand). Of drie Poolse speelsters die er niet bij zijn: Karolina Kudlacz-Gloc, Monika Kobylinska en Kinga Achruk. De Francaise Allison Pineau liep zaterdagavond in het CL-duel met haar ploeg Buducnost tegen Valcea een dubbele neusbreuk op. 4 tot 6 weken 'out'. Ook voor haar geen reis naar Denemarken. Voor het eerst sinds 14 jaar mist ze een groot eindtoernooi. Zomaar een greep uit de afwezigen.

De Spaanse Alexandrina Cabral Barbosa mist ook het komende EK. De voormalig speelster van o.a. Thüringer heeft een scheur in de voorste kruisband van de linker knie en dreigt daardoor zelfs komende zomer de Olympische Spelen in Japan te moeten missen.

De 34-jarige Spaans international - in de WK-finale tegen Nederland scoorde ze nog zeven keer uit dertien pogingen - speelde afgelopen weekeinde met haar ploeg Bucuresti de CL-wedstrijd tegen Krim Mercator. “We waren nog niet eens een minuut onderweg, toen ik de bal onderschepte en op tegenaanval ging,” schrijft ze op Instagram. “Ik zette af voor de sprongworp en bij de landing is dan de kruisband in mijn knie gescheurd!”

                                             

                                   Alexandrina Cabral Barbosa, WK 2019, archief HSP / IHF

De in Lissabon geboren Spaanse handbalster – dubbele nationaliteit – speelde in 2005 nog voor Madeira Andebol om vervolgens haar vaderland te verlaten en te verkassen naar het Spaanse Sagunto uit Valencia. Daarna speelde ze voor Brasov (2008-2010) en Valcea (2012-2013) in Roemenië met tussendoor een terugkeer in de Spaanse competitie bij Itxako Estalla (2010-2012) en Thüringer (2013). Twee seizoenen Fleury Loiret, gevolgd door twee jaar Rostov (2016-2018). Terug naar Frankrijk (Nantes) voordat ze deze zomer een contract bij Bucuresti, de ploeg van Martine Smeets, tekende.

In 2009 kwam ze uit voor de Portugese ploeg, sinds 2012 is ze Spaans international. Haar grootste successen vierde ze in 2014 (EK zilver) en 2019 (WK zilver) alsmede deelname aan de Spelen van 2016.

 

Deel dit bericht