Nieuws

Celine Michielsen en Angela Steenbakkers naar Blomberg Lippe

Celine Michielsen en Angela Steenbakkers naar Blomberg Lippe

Het Duitse HSG Blomberg-Lippe sleutelt stevig aan de ploeg voor het komende seizoen. Met cirkelspeelster Celine Michielsen (22) die overkomt van het Duitse  TuS Metzingen en linkerhoekspeelster Angela Steenbakkers (22) van het Nederlandse Dalfsen versterkt de Bundesligaploeg zich meteen voor twee jaar op twee posities. “We willen op een aantal posities nieuwe impulsen aan het team geven om in het komende jaar een stap naar voren te kunnen maken en situatie waarin we nu verkeren mogelijk te vermijden”, legt André Fuhr uit.

Fuhr kijkt nu al uit naar de komst van de twee NederlandsCM Security beschermt uw privacye speelsters. "Met Celine hebben we een Bundesliga en internationaal ervaren cirkelspeelster aangetrokken. Wij hopen op haar verschillende aspecten aan de cirkel. Ze kan ruimtes creëren en is ook nog eens doelgevaarlijk. Na intensieve gesprekken met haar, zijn wij ervan overtuigd dat zij goed bij ons past”.  

 

Over Angela Steenbakkers vertelt de 45-jarige André Fuhr: "Angela is afkomstig van uit talentschool van de Nederlandse topclub Dalfsen. Ze heeft al gespeeld op het hoogste niveau in de Europa Cup en in het Nederlands team. Angela is een zeer goede en snelle speelster in de tweede fase, zelfverzekerd met scoren en bovendien een sterke speelsters. We zijn er zeker van dat ze met deze vaardigheden perfect bij ons past”.

"Ik ben erg blij om te kunnen gaan spelen in Blomberg. Het is een zeer goed en jong team en ik denk dat ik er goed in pas ", vertelt Celine Michielsen over haar nieuwe club, die daarmee Tus Metzingen na twee seizoen verlaat waarmee ze vorig jaar de finale van de EHF Cup speelde en lang mee streed voor de Duitse Titel. Ook dit seizoen strijd Metzingen nog op alle fronten mee. Daarvoor speelde de uit Breda afkomstige Michielsen een seizoen bij DJK MJC Trier nadat ze in 2014 Hellas verruilde voor het buitenlandse avontuur.

Angela Steenbakker kwam in 2014 bij Dalfsen. Zij maakte toen de overstap van Handbal Venlo naar de landskampioen. Daarvoor speelde de uit Beringe afkomstige Steenbakkers bij Bevo Hc in Panningen

Deel dit bericht