Nieuws

Celine Michielsen en Maxime Struijs vertrekken naar DJK/MJC Trier

Celine Michielsen en Maxime Struijs vertrekken naar DJK/MJC Trier

Vanmiddag meldde www.handbalstartpunt al dat de Limburgse Linsey Houben komend seizoen bij de Duitse Eerste Bundesliga club DJK/MJC Trier onder contract staat. De nummer voorlaatst uit de Bundesliga heeft echter nog twee Nederlandse speelsters aan zich weten te binden voor de komende twee jaar.

De 20-jarige uit Breda afkomstige Celine Michielsen en de 20-jarige Amsterdamse Maxime Struijs hebben ook allebei een contract getekend bij Trier. Cirkelspeelsters Michielsen speelde de afgelopen drie seizoen voor Hellas in Den Haag en kwam daarvoor uit voor Nieuwegein. Ze begon haar handballoopbaan bij Internos in Etten-Leur. Opbouwster Maxime Struijs hopte de afgelopen vier seizoen op en neer. Van VOC vertrok ze naar Nieuwegein om vervolgens weer terug te keren bij de Amsterdamse club. Ze hield het echter na een seizoen weer voor gezien en vertrok vorig jaar naar DOS in Emmer-compascuum.

Voor beide speelsters verliep het afgelopen seizoen niet wat ze er van verwacht hadden. Hoewel Celine Michielsen op Hemelvaart nog de bekerfinale speelt kende ze met Hellas een desastreus competitieverloop met het uiteindelijk spelen van de promotie/degradatiewedstrijden tegen Kwiek. Bij DOS waren de verwachtingen aan het begin van het seizoen hooggespannen en sprak men zelfs over de titel. Ook dat kwam er uiteindelijk niet uit. De derde plaats was het uiteindelijk het hoogst haalbare.

Voordat beide aan een nieuw avontuur gaan beginnen in de Bundesliga spelen ze in de zomer nog het WK U20 in Kroatië.

Deel dit bericht