Nieuws

Charris Rozemalen valt geblesseerd uit bij Bietigheim

Afgelopen weekend ontbrak international Charris Rozemalen op appèl bij de Champions Leaguewedstrijd van Bietigheim tegen Thüringer. Tussen de regels werd aangegeven dat ze komende maandag geopereerd zou gaan worden. Er werd geen melding gemaakt wat het probleem was. Vandaag maar eens bij de onfortuinlijke rechteropbouwster, die zich had ontwikkeld tot een van de bepalende speelsters, geïnformeerd naar de stand van zaken.

Bij navraag bij de uit het Utrechtse Breukelen afkomstige handbalster blijkt dat ze maandag geopereerd is aan een gescheurde meniscus. “Ze hebben hem gehecht en tevens hebben ze ook kraakbeenschade behandeld,” vertelt Rozenmalen. “De komende vier weken loop ik dus op krukken zodat de hechtingen kunnen helen. Daarna is het weer langzaam opbouwen. Mijn doel is om tijdens de Pokal Final4 in de Porsche-Arena in Stuttgart, op 19 en 20 mei, weer volledig te kunnen spelen. Alles wat eerder kan is meegenomen." 

Rozemalen is daarmee na Visser en Malestein de derde Nederlandse speelster in dienst bij Bietigheim die uitvalt.

Met het wegvallen van Rozemalen komt er maar geen einde aan de reeks blessures bij Bietigheim dat afgelopen seizoen nog ongeslagen kampioen werd maar op dit moment van de ene naar de andere zware blessure hobbelt. “Zoveel pech als de club heeft, dat heb ik nog nooit in een seizoen meegemaakt,” aldus Rozemalen.

Daarnaast heeft de club ook een probleem met Nina en Susan Müller. Wat daar de grondslag van is communiceert de club niet  maar wel staat vast dat zij dit seizoen niet meer in actie komen voor Bietigheim. De gevolgen zijn groot. In de strijd om de landstitel begint men de vele wedstrijden die vaak gepaard gaan met lange reizen en de vele blessures ook te voelen. Begin januari stond men nog tweede met één punt achterstand op Thüringer HC. Inmiddels is, vooral de laatste weken, de achterstand opgelopen naar vijf punten.

Woensdagavond staat de Bundesligawedstrijd thuis tegen Vfl Oldenburg op het programma. Komende vrijdag speelt Bietigheim in Skopje tegen HC Vardar de voorlaatste wedstrijd in de tweede ronde van de Champions League.  

Deel dit bericht