Nieuws

C-jeugd damesteams maken zich op voor het NK.

Na een heel zaalseizoen volop strijd geleverd te hebben gaan de acht beste teams bij de Dames C-jeugd uit de drie regio’s op 14 april uitmaken wie zich Nederlands kampioen 2018 mag noemen.  Helaas geen jongens op NK C-jeugd maar dat heeft alles te maken met het ontbreken van een landelijke jeugdcompetitie. Verder nog een bijzonderheid namelijk de locatie.  We zijn weer terug in Valkenhuizen, waar eind jaren 80, begin 90 de NK’s werden gehouden.  

De deelnemende teams zijn. Kwiek Raalte en E&O, de nummers 1 en 2 uit de jeugddivisie Noord/Oost.  V&L (foto)  en Bevo de nummers 1 en 2 uit Zuid/Oost en de nummers 1 tot en met 4 Quintus, DSS, VZV en SEW uit West. Wel allemaal namen die je mag verwachten in de C categorie al is VOC dit jaar de opvallende afwezige.

In poule A vinden we topfavoriet Quintus. Zij hebben als enige van de acht teams in de competitie geen puntverlies geleden en zijn de nummer één uit West. Zij spelen altijd een gedegen en bijna volwassen handbal. Quintus gaat het opnemen tegen de nummer vier uit West SEW, de nummer één uit Noord Oost Kwiek en Bevo de nummer twee uit Zuid Oost. De nummers een en twee van deze poule plaatsten zich voor de halve finale.

In poule B is wat meer strijd te verwachten met de nummers twee en drie uit West DSS en VZV. Zij strijden met E&O, de nummer twee uit Noord Oost en V&L de kampioen in Zuid Oost om twee plaatsten in de halve finale.

Toch is het zeker geen gelopen koers beide poules. Immers zijn het korte wedstrijdjes en zijn mogelijke verrassingen in de teamsamenstellingen. Er zijn altijd clubs die hun speelgerechtigde C meiden terughalen uit bijvoorbeeld de B jeugd. 

Om 09.30 klinkt het eerste fluitsignaal en rond de klok van 16.30 start de finale. Volgens de berichten zullen de wedstrijden geleid gaan worden door zeer jonge, veelbelovende koppels. 

Voorspelling?  Quintus en Kwiek door, samen met VZV en E&O.  Quintus en Kwiek ontmoeten elkaar ook in de finale.  

Zin in een leuke handbaldag met een stevig niveau met misschien wel de aankomende Oranje internationals?  Ga dan naar Sporthal  Valkenhuizen in Arnhem.  

Deel dit bericht