Nieuws

Claudia Rompen plant zorgvuldig haar terugkeer

Claudia Rompen plant zorgvuldig haar terugkeer

Door Frits Feuler - Tien maanden lag ze eruit bij haar nieuwe club Elite Horsens, promovendus naar de hoogste Deense liga. Ze had zich zoveel voorgesteld van spelen op het hoogste niveau in dat handbalgekke Denemarken.

Keepster Claudia Rompen stapte in de zomer van vorig jaar, na twee seizoenen Sonderjyske in de op een na hoogste klasse, over naar Horsens. Via haar plaatselijke club MenG Optimo, Vlug en Lenig, HandbaL Venlo en de HandbalAcademie belandde ze in 2017 haar ‘droomcompetitie’.                 

Maar al snel sloeg het noodlot toe: een bal, vol en pardoes op haar gezicht bezorgde haar letterlijk heel wat kopzorgen. Diagnose: zware hersenschudding.

Wat bleek: van een snelle terugkeer tussen de palen was absoluut geen sprake. Tien maanden toekijken, niet meteen de lievelingsactiviteit van de gedreven Limburgse keepster die eind mei vorig jaar ook een uitnodiging had gekregen voor de Oranje-selectie met oefenduels tegen Rusland.

Ruim een maand geleden werd Rompen weer ‘medisch fit’ verklaard en pakte ze de draad binnen de lijnen weer op. “Gelukkig is onze trainer, vergeleken met anderen, rustig gestart aan de voorbereiding. Hij wil vooral tactisch voorbereid zijn en een blessurevrij team aan de start brengen.” Het eerste duel dat ertoe doet is donderdag (morgen, FF) in de beker tegen Vendsyssel. “Ik speel dan nog niet mee, maar hoop twee weken later in competitieverband wel van de partij te zijn.”

Opbouw

“Tijdens de trainingsstage in Vendsyssel speelden we twee wedstrijden, ik heb tien minuten mee kunnen doen. Dat voelde goed.” Zeker, want tien maanden geen handbal is niks voor de 23-jarige Limburgse sluitpost. Medisch dus alles in orde. Gedoseerd werkt ze naar een steeds hogere belasting tijdens de team- en individuele trainingen. Opbouwen heet dat, mentaal en fysiek.  

In het Deense dagblad Horsens Folkeblad meldt redacteur Tommy Poulsen in april van dit jaar de terugkeer van Rompen bij de club waar ze tot dan nauwelijks gespeeld had. In Nederland werd ze behandeld en verzorgd voor haar hersenschudding in dat duel tegen Odense, begin november.

                                              

In maart kreeg ook de Deense competitie te maken met de uitbraak van het coronavirus en werden alle sportactiviteiten onderbroken. Dat lijkt Rompen te hebben geholpen naar een rustige opbouw voor komend seizoen dat begin september van start gaat.

Twee keer eerder kreeg Rompen te maken met een hersenschudding. “Dus was het deze keer oppassen geblazen,” zegt clubdirecteur Jørgen Møller. Ze moest in een donkere kamer blijven, had hoofdpijn en was vervolgens langdurig met ziekteverlof. Dat malheur is allemaal achter de rug. Rompen verheugt zich intens om weer met haar teamgenoten aan de slag te gaan. Samen met twee andere keepsters is er op voorhand gezonde concurrentie in de ploeg van coach Lars Frederiksen.

cover Claudia Rompen

foto archief HSP / Erik Laursen

Deel dit bericht