Nieuws

Claudia Rompen verlengt contract in Denemarken

Claudia Rompen verlengt contract in Denemarken

De uit Mechelen afkomstige 21-jarige keepster Claudia Rompen heeft haar contract bij haar huidige ploeg het Deense SønderjyskE met een jaar verlengd. Met haar ploeg is ze dit seizoen op de derde plaats geëindigd in de Deense eerste divisie en speelt ze deze en volgende week nog drie play-off-wedstrijden tegen de nummer laatst van de HTT Go Ligaen Ajax København voor een plaats in de hoogste liga.

Rompen heeft een geweldig seizoen gespeeld bij SønderjyskE en de clubleiding is dan ook bijzonder verheugd dat ze  voor een jaar heeft bijgetekend.

“Ze is net gewend  aan de stijl van spelen van  de ploeg en het Deense handbal, desondanks heeft het ze goed gedaan in haar eerste jaar. Ze spreekt niet alleen al goed Deens, ze heeft ook op het veld laten zien waartoe ze in staat is en dat ze veel potentie heeft om een hele goede keepster te worden. Ze is pas 21 jaar oud maar een keeper staat pas veel later aan haar top. Dus heeft ze nog geweldig veel kansen en mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen,” aldus hoofdcoach Olivera Kecman. In 24 wedstrijden wist ze zelfs zeven keer te scoren!

Claudia Rompen, voormalig Jong Oranje spelester, begon met handballen bij MenG Optimo uit Gulpen en kwam via Vlug en Lenig en Handbal Venlo vorig jaar in Denemarken terecht.

Deel dit bericht