Nieuws

Cloppenburg haalt volgend talent op bij HandbalAcademie

Cloppenburg haalt volgend talent op bij HandbalAcademie

Van de Redactie – Een week geleden stapte Voledammer Tom Zwarthoed over naar het Duitse Cloppenburg, uitkomend in de derde Bundesliga. Vandaag lijft de club opnieuw een talent van de HandbalAcademie in. Thomas Houtepen (18) volgt dezelfde weg als zijn maatje op Papendal. Houtepen was slechts één seizoen actief in de ploeg van coach Bert Bouwer die overkwam van het Rotterdamse Feijenoord. Door de weeks blijft het tweetal actief bij de opleiding op Papendal waar gemiddeld negen trainingen plaats vinden.

Het tweetal heeft amper ervaring kunnen opdoen in de hoogste Nederlandse competitie, BENE-League of eredivisie. Het is vooraf moeilijk in te schatten of deze overstap als 18-jarigen niet te vroeg komt, klinkt het her en der.

Thomas Houtepen, foto Cloppenburg / Facebook

Houtepen, die Sportmarketing studeert, is als spelverdeler in de picture gekomen bij de ook in Nederland bekende Poolse coach van Cloppenburg, Leszek Krowicki. “We zijn blij ook met Thomas een jonge, gretige speler gevonden te hebben. Hij heeft natuurlijk even tijd nodig om zich verder te ontwikkelen,” laat de club in een persbericht weten. Als A-junior maakte Houtepen dit seizoen deel uit van de hoofdmacht van de regerend landskampioen. “Ik verheug me er al op om verder te kunnen werken aan de ontwikkeling van een speler als Thomas,” blikt Krowicki vooruit op de samenwerking.

Thomas en ook Tom werden geruime tijd, zo meldt TVC-directeur Maik Niehaus, gevolgd op Papendal. “We waren snel onder de indruk van hun manier van spelen. We zijn blij dat we een speler met die kwaliteiten mogelijkheden kunnen bieden naar Duitsland te komen en zijn handbalpotentie verder te kunnen ontwikkelen.”

Thomas Houtepen (2002) groeide op op Walcheren in Zeeland. Sinds zijn vierde jaar was hij actief bij EMM in Middelburg. De familie Houtepen is ‘handbalgek’. “Mijn vader en oom hebben in de eerste divisie gespeeld, ook mijn zus en nicht spelen nog steeds.” Dan volgt de stap hogerop, naar Feijenoord en vond hij aansluiting bij de HandbalAcademie. Deze zomer speelt hij met Oranje U19 nog in Letland, daarna verhuist hij samen met zijn maatje Tom Zwarthoed naar een gezamenlijk onderkomen in Cloppenburg.

“Ik verheug me op komend seizoen,” aldus Houtepen, en hoop dat ik me zo snel kan ontwikkelen dat ik in de derde liga kan spelen. Het belangrijkste is echter dat we met de ploeg samen succesvol kunnen zijn.”

cover Thomas Houtepen

foto archief HSP

Deel dit bericht