Nieuws

Curescu “Wij gaan niet naar Denemarken om te verliezen”

Curescu “Wij gaan niet naar Denemarken om te verliezen”

Ik acht ons zeker niet volledig kansloos.

 Na de twee gemakkelijke en ruime overwinningen op het Belgische Femina Visé in de tweede ronde van de EHF Cup wacht zaterdag het Deense Randers HK voor de Nederlandse vice-kampioen Succes Schoonmaak VOC  in de derde ronde van de EHF Cup. Vrijdagmorgen vertrek de selectie van trainer coach Alex Curescu naar Denemarken waar zaterdagavond in de Arena Randers om 19:30 uur de eerste wedstrijd wordt gespeeld.  Een week later staat dan return in Amsterdam op het programma.

Randers is momenteel de nummer vier van Denemarken. De ploeg kende een goede start van de nationale competitie met slechts een gelijkspel tegen Esbjeg op de tweede speeldag. Uit de eerste zes wedstrijden had met elf punten gehaald. Daarna kwam de ploeg van trainer coach Ryan Zinglersen zich in een dip terecht. De laatste drie wedstrijden gingen alle drie verloren tegen ploegen die op de ranglijst allemaal onder Randers staan.

De absolute vedette in de ploeg is de 27-jarige Camilla Dalby vanaf haar zestiende speelde ze in het eerste team van Randers met uitzondering van de laatste twee jaar toen stond ze onder contract bij het Montenegrijnse Buducnost. In haar eerste jaar was ze daarmee verliezend finalist van de Champions League finale. Vorig jaar won ze de Champions League tegen het Noorse Larvik. Dit seiszoen is ze weer teruggekeerd bij haar oude club.

Ook de Noorse Linn Gross afkomstig van Tertnes Bergen is met haar 29 jaar een internationaal ervaren speelster. Daarnaast bestaat de selectie voornamelijk uit veel speelsters rond de 22-24 jaar die toch ook allemaal al heel wat ervaring internationaal hebben opgedaan.

“Het wordt dan ook een flinke uitdaging en zeker niet gemakkelijk” vertelt trainer coach Alex Curescu. Maar dat wisten we al toen de loting bekend werd. Het zijn wel twee wedstrijden waar wij naar uitkijken. Het is altijd prachtige om tegen een ploeg uit Denemarken te kunnen spelen, het is altijd snel en attractief handbal, de Deense school”.  Zowel de coach heeft met Quintus Europees al eens tegen Team Esbjerg gespeeld, als ook VOC tegen Kif Vejen. Beide keren sneuvelde men.  

Curescu: “Maar VOC is in de loop der jaren ook steeds meer ervarener geworden. Ik acht ons dan ook zeker niet volledig kansloos. Zolang de wedstrijd niet is gespeeld heb je een kans. Het is afhankelijk hoe wij daar kunnen spelen maar als wij niet te veel fouten maken ben ik er van overtuigd dat wij een kansje hebben. Wij gaan daar dan ook zeker niet naar toe om de toerist uit te hangen. Wij gaan daar naar toe om zo goed mogelijk te spelen en zeker niet om te verliezen want ik ga nooit aan een wedstrijd beginnen met de gedachte dat we het goed gedaan hebben als we met een paar doelpunten verschil verliezen. Je kan pas achteraf zeggen of je het wel of niet goed gedaan hebt.  Ons eigen spel wordt ook steeds beter maar wij zijn er nog lang niet, er zijn altijd verbeterpunten. Het is alleen jammer dat wij te weinig wedstrijden spelen waarbij wij zestig minuten vol aan de bal moeten om de punten binnen te halen”  

Deel dit bericht