Nieuws

Dalfsen treft Europees het Hongaarse Erd.

Dalfsen treft Europees het Hongaarse Erd.

Na een pauze van zeven weken gaat de handbalseizoen in de dames eredivisie zijn vervolg krijgen komend weekend. Voor de teams van SERCODAK Dalfsen, Vitro Quintus en Schuler Afbouwgroep DOS begint de voortzetting van het seizoen in Europees verband. Zijn spelen deze en volgende week de vierde ronden in de CupWinners Cup en Challenge Cup.

Dalfsen en Quintus spelen hun twee wedstrijden met een uit en een thuis duel op 9 en 16 of 17 januari. Terwijl DOS de beide wedstrijd ook in deze ronde afwerkt in een weekend en wel op vrijdag 15 en zaterdag 16 januari. Voor Dalfsen wordt het hun vijfde en zesde Europese wedstrijd terwijl voor DOS het de derde en vierde Europese wedstrijd gaan worden. Quintus stapt dit weekend pas Europees in.

Dalfsen gaat het opnemen in de CupWinners Cup tegen het Hongaarse Erd. De ploeg van Peter Portengen begint komend zaterdag met een thuiswedstrijd. Erd is geen onbekende tegenstander voor de regerend landskampioen. Twee jaar geleden in november 2013 trof men de ploeg in de derde ronde van de CupWinners Cup. Toen verloor men thuis met 23-26 en in Erd werd nipt met 21-20 verloren.

Afgelopen weekend is ook de competitie in Hongarije hervat. Erd, de nummer vijf uit de Hongaarse competitie, speelde de uitwedstrijd tegen Vac, de nummer zes van de competitie. Na een 9-14 ruststand werd het 20-27 voor de tegenstander van Dalfsen. De Servische Katarina Krprz Slezak was topscorer met zes doelpunten en heeft tot nu toe 81 doelpunten gescoord in de competitie. Daarmee is ze ook de topscorer in de Hongaarse competitie. Kinga Klivinyi, die vijf keer scoorde afgelopen weekend, is tot nu toe de tweede beste schutter bij Erd met 64 doelpunten dit seizoen en staat op de vierde positie op de Hongaarse topscorerslijst. Daarmee hebben we meteen de tweede beste speelsters van Erd genoemd. Even ter vergelijk, de Nederlandse toppers in dienst van Györi, Yvette Broch staat met 38 doelpunten op de 28e plaats en Nycke Groot met 32 doelpunten op de 42e plek.

Met Erd lijkt Dalfsen een pittige tegenstander te hebben geloot waartegen het lastig zal worden om de volgende ronde te kunnen bereiken, maar dat dacht men in de derde ronde ook toen men het moest gaan opnemen tegen het Poolse Vistal Gdynia. Na de 20-21 thuisnederlaag wist men zich met een minimale overwinning in de uitwedstrijd van 26-27 op basis van meer uit gescoorde doelpunten te plaatsen voor de vierde ronde.  

Erd versloeg in de derde ronde het Kroatische ZRK Umag eenvoudig met twee ruime overwinningen. 36-24 en 31-18.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag begint om 19:00 uur en wordt gespeeld in Sporthal De Trefkoele in Dalfsen. de wedstrijd staat onder leiding van Ingvar Gudjonsson uit IJsland en Eydun Lindenskov Samuelsen van de Faroer.

Copyright www.handbalstartpunt 

Deel dit bericht