Nieuws

Dames MHV’81 maken het onnodig spannend

Dames MHV’81 maken het onnodig spannend

Voor de dames 1 van MHV’81 stond zaterdagavond 7 mei de uitwedstrijd tegen laagvlieger Aalsmeer DS1 op het programma. Met 8 punten uit 21 wedstrijden stond Aalsmeer op plek 15 van de ranglijst. De ploeg pakt echter de laatste weken punten, dus de Millse handbalsters waren gewaarschuwd.

Banner foto: Evi Bens

MHV begon, in tegenstelling tot de afgelopen weken, scherp en goed aan de wedstrijd. Na tien minuten stond het 2-7. Vooral op de snelle aanval van de Millse ploeg hadden de speelster van Aalsmeer geen antwoord. Via 4-10 en 7-13 gingen beide teams met 10-17 de kleedkamers in.

Ook na de rust ging het team van Van den Akker en De Gier door met scoren. Na 10 minuten in de tweede helft stond het 13-21. Evi Bens, die een aantal maanden in het buitenland was vanwege stage, maakte haar rentree. Als vanouds wist ze het net weer te vinden. Ze maakte twee doelpunten. Halverwege de tweede helft ging Aalsmeer beter spelen, terwijl het spel van MHV haperde. De ene na de andere bal verdween in de goal van de Millse ploeg. Twee minuten voor tijd werd zelfs de 26-26 genoteerd. De dames van Aalsmeer konden de knappe comeback echter niet omzetten in punten. In de laatste minuut scoorde MHV de 26-27. Daarna klonk het verlossende fluitsignaal.

Opnieuw twee punten voor de ploeg uit Mill, waardoor zij op plek 5 komen te staan. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen VZV op het programma. Zij staan op plek 14 van de ranglijst. De wedstrijd start om 19.30 uur in De Looierij in Mill.

Deel dit bericht