Nieuws

Dames BDC versterken zich met drie zussen

Dames BDC versterken zich met drie zussen

Lang leek het erop dat de selectie van het dameteam van AutoSmeeing BDC, uitkomend in de hoofdklasse B,  met een niet al te ruime bezetting aan de competitie zou moeten beginnen. Nu staan zij er anders voor met de komst van drie zussen van Zetten uit Ede.

Sandra (28), Mariëlla (22) en Marleen (18 jaar) van Zetten speelde bij Reehorts in Ede, maar door het uiteen vallen van het team waren zij gestopt met het spelletje. Na een jaar sabbatical begon het handbalvirus toch weer te kriebelen bij de zussen en na een gesprek met voorzitter Peter van Barneveld van BDC besloten de dames een kijkje te nemen in sporthal Beukendal in Soest waar BDC onderdak heeft

Twee weken geleden hebben de zussen hun eerste oefenwedstrijd mee gespeeld en ondanks dat het nog onwennig is, het wedstrijd ritme ontbreekt en zij niet gewend zijn aan het spelen met hars zag coach Willem-Jan Ruder dat er voldoende potentie zit bij de dames om ze in zijn selectie op te nemen.

Coach Willem-Jan Ruder: "We zijn blij met de zusters van Zetten. Het is voor hun een grote stap. Ze speelden eerste klasse afdeling en hebben het afgelopen jaar geen wedstrijden gespeeld, om dan nu ineens hoofdklasse te gaan spelen is een groot verschil. Ik denk dat ze zeker een toegevoegde waarde zijn voor de groep, het is wennen voor hun en voor ons, maar de oefenwedstrijd biedt zeker perspectief. We gaan hard werken aan conditie en dat iedereen ingespeeld raakt op elkaar."

Deel dit bericht