Nieuws

Dames Volendam starten voorbereiding op Tweede divisie

Voor de selectie van Garage Kil Volendam staat maandag 14 augustus de eerst training van de voorbereiding op het programma. De selectie bevat met Priscilla Bergman, Alyssa Alings en de gerevalideerde Anja Tol drie ervaren speelsters. Zij moeten de ploeg het komende seizoen een extra zetje geven om ook in de Tweede divisie hoge ogen te gooien.

Onder de lat kent de ploeg de grootste verandering. Keepster Kelly de Haan besloot op het laatste moment vanwege persoonlijke redenen niet aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ook Stephanie Tuijp besloot om persoonlijke redenen te stoppen. Daardoor start de selectie met twee keepsters: Ellen Overman en Anja Schilder. Overman, een groot talent uit Noord-Holland en afkomstig van SEW, meldde zich deze zomer bij Volendam om mee te strijden met het ambitieuze plan van de damesselecte.  Anja Schilder viel op in de oefenwedstrijden na de reguliere competitie met veel goede reddingen.

Jeugdspeelsters

Om de concurrentie in de selectie groter te maken, zijn ook talentvolle youngsters toegevoegd aan de selectie. Deze meiden krijgen de kans om zich te laten zien tijdens de oefenwedstrijden. Ook Naomi Bosch en Lisa Lautenschutz zijn weer terug om het gevecht om de hoekpositie aan te gaan. Uiteraard zijn ook de vertrouwde namen Mandy Kwakman, Renate Veerman, Deniece Feijen, Fiona Scherpenzeel, Cathy Groote, Carina Zwarthoed en Evita Silven weer van de partij. Zij kunnen allemaal terugkijken op een mooi debuut in de hoofdklasse afgelopen jaar.

Oefenwedstrijden

De selectie staat een mooie voorbereiding te wachten met verschillende oefenwedstrijden. De eerste oefenwedstrijden staan gepland op zaterdag 26 en zondag 27 augustus. De 26e wordt om 19.30 uur tegen Zeeburg gespeeld. Een dag later is US om 13.00 uur de tegenstander. Op zaterdag 3 september staat een trial tegen Ventura en Oliveo op het programma vanaf 13.00 uur. Alle oefenwedstrijden worden gespeeld in de Opperdam.

Trainingsstage

Van donderdag 14 september tot en met zondag 17 september gaan de dames op trainingsstage naar het Belgische Eynatten. In Eynatten worden een hoop trainingsuren gemaakt en oefenwedstrijden gespeeld tegen zowel Belgische als Nederlandse teams.

Zalmcup op 24 september

Op zondag 24 september spelen de dames de Zalmcup, het Volendamse damestoernooi als laatste krachtmeting voor de competitie. De eerste wedstrijden beginnen om 10.00 uur ’s ochtends in de Opperdam.

  

Deel dit bericht