Nieuws

Danique Boonkamp verlaat Halle-Neustadt, sluit aan bij SEW

Danique Boonkamp verlaat Halle-Neustadt, sluit aan bij SEW

Bron: Halle-Neustadt - Danique Boonkamp speelde slechts twee jaar voor SV UNION Halle-Neustadt. Een korte tijd waarin ze vele harten in de club heeft gewonnen. Niet alleen in de Bundesligaploeg was de Nederlandse opbouwspeelster  een menselijke aanwinst. Naast de handbalvloer inspireerde ze de talentengroep voor het handbal. De Halle-fans droegen haar snel op handen met haar sympathieke manier van omgaan met iedereen. Aan het einde van het seizoen verhuist de 24-jarige naar Nederland en sluit aan bij Westfriesland SEW.

                                             “Halle waar ik van hield en van genoot"

Voor Danique Boonkamp is het een terugkeer naar haar jeugdclub. Ze speelde voor de club sinds de B-Jeugd tot ze in 2016 naar Duitsland verhuisde.

"Ik heb de afgelopen twee jaar Halle lief gehad en genoten. Het was een mooie tijd bij de club, die ik ook zal missen. Ik moet een groot compliment geven aan het team, de club en de hele omgeving, ze hebben me altijd professioneel en hartelijk behandeld. Omdat ik een absoluut familiemens ben, heeft de Corona-pauze me vorig jaar laten zien hoeveel ik mijn familie mis", zei Danique Boonkamp over de komende verandering.

                                           

De 1,78 meter speler is momenteel in een revalidatiekliniek na haar kruisbandoperatie. "Ik blijf de club trouw tot het einde van het seizoen. De medische zorg van fysiotherapeute Ines Walther is perfect en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik hoop dat ik aan het einde van het seizoen het behoud van de liga kan vieren met mijn team en de fans. Want de fans spelen ook een grote rol in het feit dat ik me op mijn gemak voelde in Halle.”

Zwaar verlies voor de club

Voor de club is het vertrek niet alleen sportief gezien een enorm verlies. Met haar inzet voor de talentengroep laat ze een groot gat achter op het gebied van het werven van jong talent. De club bedankt voor de mooie en gepassioneerde jaren en wenst haar het allerbeste en een snelle terugkeer binnen de lijnen.

cover Danique Boonkamp

foto archief HSP / Michael Vogel Halle-Neustadt club

Deel dit bericht