Nieuws

De klik tussen Pieter van der Velden en Quintus is er al

De klik tussen Pieter van der Velden en Quintus is er al

AD SPORT / Peter Lotman - Pieter van der Velden is één van de nieuwkomers in het mannenteam van Quintus. Hij heeft inmiddels een paar weken meegetraind en de klik tussen hem en de spelers en staf van de Heulse club lijkt er al volop te zijn. Van der Velden enthousiast: “De eerste weken bij Quintus zijn me heel goed bevallen.”

De 19-jarige Van der Velden maakte de overstap van Tachos Waalwijk naar de ploeg van het nieuwe technisch duo Geert Hinskens/Jack van Lier. Als welkome versterking op de linkerhoek werd hij met open armen ontvangen. “Ik heb een goed gevoel bij het team en de staf. De visie van Geert en Jack spreekt mij aan en ik heb er veel vertrouwen in. Ik wilde graag een stap hoger naar de top van de eredivisie en ik heb de indruk dat Quintus hierin een goede keuze is. Ik merk, dat ik er veel kan leren en me zodoende verder kan ontwikkelen. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint en wij kunnen laten zien waartoe wij als team in staat zijn. Ik kan het heel goed vinden met al die gasten. Het is een leuke,  gemotiveerde groep.”

Van der Velden staat bekend om zijn balvaardigheid, technisch vermogen en snelheid. Uit alles blijkt, dat hij er veel voor over heeft om uit te groeien tot een belangrijke speler. Ook in de komende periode, als er even niet wordt getraind, blijft Van der Velden actief. “Ik wil fit blijven, dus echt vakantie heb ik niet. Een beetje in eigen land. Ik blijf crossfit doen en hardlopen.”

Prima instelling

Ook coach Jack van Lier roemt de gedrevenheid van zijn aanwinst. “Pieter is een rustige, maar zeer enthousiaste en fanatieke jongen. Wij zijn erg blij dat hij naar Quintus is gekomen. Hij blijft inderdaad een aantal keren per week doortrainen en dat zegt wel genoeg over zijn prima instelling. Wij vinden hem erg kundig met een bal en hij heeft een makkelijke arm. Hij heeft een goede drive naar het doel en beschikt over veel ambitie. Als hij zich zo verder blijft ontwikkelen, heeft hij een mooie toekomst voor de boeg.”

Pieter van der Velden woont inmiddels in één huis samen met zijn ploeggenoten Rick van Ravesteijn en Dean van Haeren. Dat bevordert de snelle opname in de groep en maakt het makkelijker voor hem om zich snel aan te passen. Van Ravesteijn is ook blij met de komst van zijn nieuwe huisgenoot. “Pieter is een rustige, chille jongen. Hij oogt wat nonchalant, maar is dat niet. Hij is juist fanatiek en kan veel met zijn pols. Balvaardig. Een goede versterking en een aanwinst voor het team. Leuke gast.”

Voor talent Van der Velden geldt komend seizoen met Quintus slechts één doel: “Kampioen worden natuurlijk”, is zijn onmiddellijke antwoord als wordt gevraagd naar zijn ambities voor de nieuwe competitie.

cover Pieter van der Velden, hier in Tachos-shirt, heeft zijn draai bij Quintus gevonden

foto archief HSP / Tachos

Deel dit bericht