Nieuws

De Gazelle en Apollo ’70 gaan samen verder onder nieuwe naam

De twee handbalverenigingen uit de Gelderse Achterhoek, de Gazelle uit Doetinchem en Apollo ’70 uit Wehl, hebben aangekondigd dat ze met de seniorenteams gaan fuseren in één vereniging en onder een nieuw naam gaan spelen. Daar staat wel tegenover dat de jeugd vooralsnog aan de competitie blijft deelnemen onder hun eigen naam.

De beide besturen hebben gekozen voor een nieuwe vereniging met een nieuwe naam om op basis van gelijkwaardigheid te kunnen starten. De komende twee maanden gaat men aan de slag om de nieuwe vereniging gestalte te geven en men streeft ernaar om 1 juli de meeste vragen omtrent de trainingsdagen en locatie Wie worden de trainers van de teams en waar er gespeeld  gaat worden te hebben opgelost. Uiteraard buigt men zich ook over sponsering en de nieuwe tenues waarin men wil gaan spelen, want zoals het er nu naar uitziet startende nieuwe vereniging met drie seniorenteams bij de heren en drie seniorenteams bij de dames.

Het doel om tot een fusie te komen, nu beide club nog gezond zijn, is om het  aanbieden van handbal voor iedere leeftijd op ieder gewenst niveau een impuls te geven. Het handbal moet weer gaan leven zoals in het verleden en er voor volle tribunes gespeeld kan gaan worden Hetgeen ook weer een aanzuigende werking heeft en er een betere bezetting van trainingen kan worden gerealiseerd. Daarnaast is het belangrijk dat aankomende talenten voldoende perspectief geboden wordt om door te groeien naar een meer dan acceptabel niveau in onze gemeente.

Afgelopen seizoen kwamen de heren teams van De Gazelle en Apollo uit in de hoofdklasse B. De Gazelle promoveerde na het behaalde kampioenschap naar de tweede divisie. De dames teams spelen momenteel niet op landelijk niveau  

Deel dit bericht