Nieuws

De verre reizen van Lois Abbingh in Rusland

De verre reizen van Lois Abbingh in Rusland

Vijf dagen onderweg voor twee competitieduels

Door Frits Feuler - Lois Abbingh is sinds een paar maanden actief voor het Russische Rostov-Don. In de Russische competitie liggen de uitduels niet zomaa naast de deur! Exclusief voor Handbalstartpunt.nl houdt Lois de komende dagen een dagboekje bij waarin ze haar bevindingen over die extreem lange trip met de lezers deelt.

Vandaag dag 1

Vandaag is de eerste echte reis in Rusland voor mij begonnen. Wat voor normale clubs misschien een Europacup reisje is, is voor ons een gewone competitie trip.

Vandaag op het programma: vanuit Rostov ongeveer 1200 km naar Zvenigorod. De supercup wedstrijd van 2 weken geleden speelden we in Krasnodar, wat gelukkig ‘maar’ drie uurtjes met de bus was. Dat viel dus nog mee.

Maar deze week spelen we 2 wedstrijden in de buurt van Moskou en dus stapten we vanmiddag op het vliegtuig. Ben ik even blij dat ze 2 wedstrijden in de buurt van Moskou in één week plannen! Daar is in ieder geval over nagedacht!

Vanochtend hebben we eerst nog getraind en daarna werden we naar het vliegveld van Rostov gebracht. Je kan merken dat de meiden hier wel gewend zijn om veel te reizen. De meesten van ons hebben toegang tot de lounges op vliegvelden dus we kunnen in ieder geval op een relaxte manier wachten tot de vlucht gaat. En gratis thee en koffie!

Na een reis van 6.5 uur (!) zijn we dus net aangekomen in het hotel in Zvenigorod en nu is het tijd voor behandeling bij de fysio. Morgenvroeg hebben we nog een activatie training en ‘s avonds (18 uur) spelen we dan tegen Zvezda. Ik heb nu al het gevoel dat ik continue aan het reizen ben en de Champions League is nog niet eens begonnen haha. Ik zal er maar aan moeten wennen!

Live video en score  op:

http://www.rostovhandball.ru

of

https://vk.com/rostovhandball

Vrijdag om 17.30 staat het duel tegen Luch op het programma.

Deel dit bericht