Nieuws

Debutant Nordhorn-Lingen houdt lang stand, Bergischer echter de punten

Debutant Nordhorn-Lingen houdt lang stand, Bergischer echter de punten

Van de Redactie – De gasten uit Wuppertal, Bergische HC kwamen op bezoek bij debutant HSG Nordhorn-Lingen en stonden na een uur handbal met beide punten in de handen: 21-26, na een 13-12 achterstand halverwege.

De gasten kenden een bliksemstart: 1-6. Een snelle tijdstraf voor Luca de Boer wierp wat roet in het eten van de thuisclub. Vorlicek scoorde de eerste thuisclubtreffer van het seizoen. Bij 1-5 zag de nieuwe coach Sveinsson zich genoodzaakt de eerste time out te nemen. Opnieuw twee tijdstraffen doorkruisten de nieuwe plannen. Bij 6-7 moest collega-coach Hinze de groene time out kaart gebruiken.

foto Hans Khoe

Nordhorn kwam daarna snel in het ritme en vond via Mickal bij 9-9 aansluiting. Een tijdstraf voor Weber gooide weer roet in het eten en gaf de bezoekers de gelegenheid uit te lopen naar 9-11. Weber, zowat in zijn eentje, zorgde voor de 11-11. Toon Leenders mocht kort voor de veldwisseling ook naar de strafbank. Bij 12-13 ging het richting kleedkamers.

Boomhouwer

Wat na de pauze volgde was eerst nog een beetje tam. Boomhouwer benutte een strafworp, Pöhle tekende voor 13-14. Doelman Buhrmester acteerde sterk maar zijn defensie liet enkele steekjes vallen. Aanvallend werd te weinig rendement gehaald uit overtalsituaties na een tijdstraf tegen Szücs. Opnieuw Boomhouwer vanaf de kleine streep, Weber antwoordde.

foto Hans Khoe

De gasten konden niet echt afstand nemen qua score. Mickal met de 15-16 (42’) hield de spanning erin. Meteen daarna kreeg De Boer zijn tweede tijdstraf waarna Boomhouwer opnieuw een pingel benutte. Toen Baena kort daarop de marge op drie bracht (15-18) moest coach Sveinsson opnieuw met de groene kaart wapperen. Het mocht niet baten, al die nieuwe instructies.

Van 16-18 ging het vlotjes naar 16-20. Dat verschil in de laatste tien minuten overbruggen was een te grote opdracht voor de promovendus. De dekking werd nog eens in een 5:1-formatie gezet. Maar ook dat baatte niet. Zeven minuten voor tijd waren de kaarten bij 18-23 geschud. Die marge blijf tot het slotsignaal gehandhaafd: 21-26.

Voor de thuisploeg was Mickal topscorer met vijf doelpunten. Gunnarsson en Boomhouwer waren met elk zes treffers succesvol voor Bergischer. Opmerkelijk genoeg: geen 'Nederlandse' treffers bij de thuisploeg.

cover foto Hans Khoe

Deel dit bericht