Nieuws

Debuut Luc Steins bij PSG met vier treffers

Door Frits Feuler – Hij heeft er even op moeten wachten. Vanmiddag om 16 uur was het zover: het debuut van Luc Steins bij het grote PSG in Parijs, in het thuisduel tegen Chartres dat met 36-23 werd gewonnen.

In de opwarming was de Limburgse spelverdeler gekoppeld aan de Deen Mikkel Hansen, de man met het grote lijf, de woeste haardos en de witte haarband. Tegenover hem de iets kleinere gestalte van Luc: 1.96m tegenover 1.73m.

In de wedstrijd is de positie van Luc Steins – even wennen aan rugnummer 6 – ingevuld als spelverdeler. Iemand met een behoorlijke portie sneldheid zoals we hem kennen. Hij wordt voor een half jaar uitgeleend door zijn werkgever Fenix Toulouse om de langdurig geblesseerde Nikola Karabatic bij de FINAL4-ploeg, eind december in Keulen, te vervangen. Links dus Mikkel, rechts van Luc dus een nog groter lichaam: de Let Dainis Kristopans. Luc zet beiden met wisseltjes in beweging, de ‘reuzen’ volgen de spelideeën van de Nederlands international braafjes op.

Steins begint in de basis, leidt ma 2’31” zijn eerste van vier balverliezen. Dan, vier minuten later, 6’17” zijn eerste treffer voor de 6-1. Drie keer zou hij nog balverlies leiden – die statistieken! – en drie keer zou hij nog een streepje achter zijn naam krijgen: in 36’ 22-11. In 52’ 32-21 en de Parijse slottreffer kwam ook van de hand van Steins: 58’ voor 36-22. De slottreffer is voor de gasten.

Luc Steins gooit een balletje in de warming up met Mikkel Hansen

Kristopans haalde 3 uit 6, Hansen deed het rustig aan: 1 op 1. Nedim Remeli kwam tot 6 uit 7, Luka Karabatic tot 5 uit 6. Elodim Prandi zette 5 van de zeven pogingen om in een treffer. En in dat illustere rijtje dus nu ook Steins met 4 uit 4.

Vijf seizoenen Frankrijk: tot vandaag 70 duels en 150 doelpunten plus 19 tijdstraffen. Begonnen bij Massy-Essonne in de tweede divisie, verkozen tot Speler van het Jaar. Van 2017 tot 2019 onder contract bij Tremblay. Dan, in 2019, de overstap naar Toulouse met 18 duels en 57 doelpunten in het eerste seizoen. Nu, medio november, de ruil voor een half jaar met PSG. Steins draafde 6 keer op voor Toulouse met 10 streepjes achter zijn naam. Vandaag, 6 december, bij het grote PSG zijn debuut opgeluisterd met vier treffers.

Bekijk via deze link een samenvatting van het debuut van Luc Steins bij PSG:

https://www.facebook.com/LidlStarligueOfficiel/videos/213768063529103

cover Dainis Kristopans en Luc Steins, vanaf vandaag in hetzelfde shirt bij PSG

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht