Denemarken U17 Europees kampioen

Voor de derde keer in de historie van het WK U17 heeft Denemarken zondagmiddag de Europese titel mee naar huis kunnen nemen. In de finale in het Macedonische Skopje versloegen de Deense handbalsters, het enige nog ongeslagen land tijdens dit EK, Rusland na een 14-10 ruststand met 25-24

De wedstrijd begon met een goede start van Rusland dat na een paar minuten op een 4-1 voorsprong kwam. Denemarken had enige tijd nodig om in de wedstrijd te komen maar eenmaal dat ze de draad te pakken hadden dansten ze op het parket. Hun verdediging was onberispelijk en met een 5-0 run namen ze een voorschot op het goud. Rusland had moeite om een goede aanval op te kunnen zetten waardoor Denemarken de gelegenheid kreeg om uit te lopen naar een vier punten voorsprong bij rust (14-10)

De tweede helft begon op dezelfde wijze als waarop de eerste was geëindigd waardoor Denemarken hun maximale voorsprong van 16-11 in de 33e minuut op het scorebord kon zetten. Ondertussen tikte de klok verder en wat de Russinnen ook probeerde ze konden niet eens in de buurt komen tot de laatste paar minuten. Ze scoorde drie doelpunten in de laatste vijf minuten en kwam van 21-24 terug tot 24-25. Maar veel tijd was er niet meer om nog een verlening af te dwingen. De laatste 30 seconden waren voor Denemarken waarin zij wijselijk de bal in eigen handen hielden en daarmee de overwinning veiligstelde

Hongarije legde beslag op het brons door in de wedstrijd om de derde plaats Roemenie met 34-31 te verslaan