HandbalshopBENE-League FINAL4Mizuno 2017
Dennis Teeuw volgt Edwin Hofland op bij Oliveo Handbal

Dennis Teeuw volgt Edwin Hofland op bij Oliveo Handbal

10 oktober 2017, 10:28 uur

Met onmiddellijke ingang is Dennis Teeuw de nieuwe hoofdtrainer van de heren handballers bij Oliveo uit Pijnacker, uitkomend in de Tweede Divisie B. Teeuw vult de vacature in, die aan het begin van dit seizoen ontstond, toen Edwin Hofland zich plotseling om gezondheidsredenen terugtrok als trainer/coach.

Een groot gemis voor de club, waar Hofland in de afgelopen drie jaren succesvol bouwde aan een stabiel Tweede Divisieteam. Herstel zal de nodige tijd vragen, waardoor dit seizoen als verloren beschouwd moet worden voor een terugkeer op het handbalveld.

Het terugtrekken van Hofland, werd in eerste instantie opgevangen door het intern opschuiven van assistent-trainer Emiel van de Coevering. Hij verzorgde training en coaching in de aanloopperiode van het inmiddels gestarte seizoen, maar is tevens speler en dan is een combi met de coaching praktisch onmogelijk.

Vandaar dat Oliveo naarstig op zoek is gegaan naar iemand, die in ieder geval een deel van de training en de coaching voor zijn of haar rekening wilde nemen. Dat was niet eenvoudig, omdat mogelijk geïnteresseerde trainers in deze fase van het jaar al elders een functie hadden gevonden.

Uiteindelijk heeft de zoektocht, waarbij Emiel van de Coevering zelf een belangrijke rol heeft gespeeld, net na de start van het zaalseizoen een mooi resultaat opgeleverd.

Dennis Teeuw, momenteel actief als technisch trainer-coördinator van de jeugd bij Ventura in Schiedam, zal in samenwerking met Emiel van de Coevering de trainingen gaan verzorgen en bij de wedstrijden de coaching voor zijn rekening nemen.

Schiedammer Teeuw komt uit een echt handbalgezin en is zo goed als zijn hele leven al actief op het handbalveld. Na zijn loopbaan als speler bij Ventura is hij daar als trainer actief geweest bij diverse jeugdteams. Daarna was hij hoofdtrainer bij  sc Twist in Vlaardingen ( hoofdklasse) en kende een succesvolle periode bij Ventura, waar hij de Herenselectie van de Hoofdklasse naar de Eerste Divisie leidde. Hij beschouwt de klus bij Oliveo als een mooie uitdaging, die hij koppelt aan zijn huidige activiteiten bij Ventura.

  

Laatste update: 11 oktober 2017, 11:00 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Dennis Teeuw volgt Edwin Hofland op bij Oliveo Handbal