Nieuws

Dione Housheer verlaat Nykobing aan het einde van het seizoen

Dione Housheer verlaat Nykobing aan het einde van het seizoen

Van de Redactie – Dione Housheer heeft al in een vroeg stadium aangegeven dat ze haar aflopende contract na dit seizoen niet verlengt. Ze maakt gebruik van een optie in dat contract om de club dan te kunnen verlaten. De linkshandige opbouwspeelster en Oranje-international heeft er dan drie seizoenen bij de Deense club op zitten. Waar ze haar loopbaan voortzet, is op dit moment nog niet bekend.

Haar laatste optreden voor de geel-blauwe ploeg is dan in juni, bij de FINAL 4 van de Santander Cup, het Deense bekertoernooi. Daarvoor plaatsten zich deze week ook Kopenhagen - met Larissa Nüsser - en Odense - met Tess Wester, Nycke Groot en Loïs Abbingh - en titelverdediger Herning-Ikast.

In de voorbije drie seizoenen heeft Housheer een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat betekende dat bondscoach Mayonnade ook niet meer om de 21-jarige heen kon en haar in de selectie opnam die in december de wereldtitel in Japan veroverde. Brons was er in 2018 bij het EK in Frankrijk. In Denemarken won ze in 2018 de beker. In 2019 haalde ze met Nykobing Falster Handbal, zoals de club voluit heet, de play offs om de landstitel maar miste uiteindelijk op één punt de FINAL 4.

                             

Housheer zette haar eerste handbalstappen bij UGHV in Ulft. Via AAC 1899 en Fortissimo kwam ze bij VOC terecht waarmee ze tweemaal (2017 en 2018) de landstitel veroverde, eenmaal de Super Cup won (2016) en eenmaal de beker (2018).

Daarna vertrok een van Nederlands grootste handbaltalenten naar de sterke Deense competitie waar ze steeds opnieuw haar kunnen bevestigde en inmiddels een gevreesd schutter is geworden.

Buiten die Nederlandse titel met VOC viel Housheer nog een aantal individuele prijzen ten deel: Talent van het jaar (2-16/2017), speelster van het jaar (2017/2018). Op de European Open in Gothenburg (2016) werd ze als speelster van Oranje U18 verkozen tot ‘MVP’.

 

Deel dit bericht