Nieuws

Dione Housheer scoort bij debuut in Denemarken.

Van de Redactie - Dione Housheer heeft bij haar debuut voor haar nieuwe club, het Deense Nykøbing F Håndboldklub, direct weten te scoren. In de achtste finale van het bekertoernooi won Nykøbing met 21-26 (11-14) van Skanderborg Håndbold. Housheeer scoorde in haar eerste officiële wedstrijd voor Nykøbing in de vijftigste minuut de 18-23. Op dat moment onderbrak de Nederlandse het ritme van Skanderborg dat was teruggekomen van een acht doelpunten achterstand (13-21) naar 18-22. Na de score van Housheer liep Nykøbing weer meteen weg naar een verschil van zeven doelpunten en was de wedstrijd gespeeld.

Ook Estavana Polman bereikte de kwartfinale, na een overwinning van Team Esbjerg op eerstedivisionist Hadsten Håndbold: 16-37 (7-20).  Polman scoorde zesmaal voor haar ploeg.

Ook København Håndbold, met de debuterende Larissa Nusser, plaatste zich met de vaste basiskrachten Debbie Bont en Kelly Dulfer voor de kwartfinale. De kampioen van afgelopen seizoen versloeg Ringkøbing Håndbold, na een 5-14 ruststand, met 13-28. Bont scoorde driemaal, Dulfer viermaal.

Ook de debuterende Tess Wester bij Odense Handbold plaatste zich met haar ploeg bij de laatste acht. Tegen eerstedivisionist SønderjyskE, met keepster Claudia Rompen tussen de palen, won Odense, na een 11-18 ruststand, met 14-33.

Vanavond staat de laatste wedstrijd op het programma. TTH Holstebro, met Inger Smits en Lynn Knippenborgh, ontvangt thuis Viborg, met Sanne van Olphen.

Deel dit bericht