Nieuws

Doelman Rudi Schenk met ‘handbalpensioen’

Van de Redactie – Omdat de competitie in België dit seizoen niet meer op gang komt, heeft doelman Rudi Schenk – eerder dan verwacht – bekend gemaakt dat hij met ‘handbalpensioen’ gaat.

“Het seizoen is vroeg ten einde gekomen, wat erg begrijpelijk is gezien de huidige situatie,” meldt de Sittardse keeper op zijn Facebookpagina.

“In vele jaren handbal heb ik veel mooie dingen mogen meemaken, veel mooie mensen leren kennen. 14 jaar HV Sittardia, 7 jaar Limburg LIONS, 4 jaar Handbal Tongeren en dit laatste seizoen bij HC Visé BM. Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen en zal dit altijd blijven koesteren.”

Carrière

Voor Schenk (32) is het onmogelijk om iedereen op te noemen, die bijgedragen heeft aan zijn indrukwekkende carrière. “Veel dank aan alle supporters, clubs, trainers, scheidsrechters, tegenstanders en uiteraard (oud)-teamgenoten. Een extra woord van dank aan m’n keeperstrainers Bart Sillen, Herman Breuer, Dick Mastenbroek en Abderahim Atmani van wie ik veel geleerd heb zowel binnen als buiten het veld.”

Rudi Schenk begon in 1994 met handballen bij Sittardia. Nadat hij bij de club alle jeugdteams had doorlopen, debuteerde hij op jonge leeftijd in de hoofdmacht onder coach Jörg Bohmann. In 2007 speelde hij al mee in de finale om de landstitel. Een jaar later stapte hij over naar de Limburg Wild Dogs, het tweede team binnen de pas opgerichte Stichting Tophandbal Zuid- Limburg dat met de hoofdmacht in de eredivisie uitkwam.

In het seizoen 2010-2011 was hij een half jaar 'out' vanwege een akelige polsblessure waar hij te lang mee doorspeelde. Bij aanvang van het daaropvolgende seizoen bleek het toch een gecompliceerde blessure te zijn waaraan hij geopereerd moest worden en hij vervolgens een heel seizoen heeft moeten missen.

In 2014 verliet hij Lions om te gaan spelen voor het Belgische Tongeren, waarmee hij de Belgische titel en de beker ophaalde. Vier jaar later keerde hij terug bij zijn oude club in Sittard, Limburg Lions. Schenk werd tweemaal gekozen tot beste doelman van de BENE-League in 2016/2017 en 2018/2019.

Na één seizoen Lions meldde vorige zomer het ambitieuze Waalse HC Visé zich bij Schenk. Schenk was teleurgesteld dat hij binnen Lions weinig waardering kreeg voor zijn verdiensten bij de club en vertrok, met pijn in het hart. Met de Waalse ploeg streed hij tot op de slotdag om een plek in de FINAL4, hetgeen lukte. Echter, het slotstuk van de grensoverschrijdende competitie werd vanwege de uitbraak van het coronavirus niet gespeeld. Ook de Belgische bekerfinale - tegen rivaal Bocholt - werd geschrapt, evenals de strijd om de Belgische titel. Bocholt, Visé, Sporting Pelt en Tongeren vormden het kwartet dat om de hoogste prijs moest gaan spelen.

Nu dus het vervroegde vaarwel van de handbalsport. Schenk beseft dat hij het spelletje en alles erom heen in de toekomst enorm gaat missen, nu al. “Ik zal vast nog zo nu en dan rondom een handbalveld te vinden zijn,” kijkt hij vooruit. Dan hoopt hij weer velen te mogen ontmoeten die hij ook in de afgelopen jaren met zijn prestaties veel uren handbalplezier heeft bezorgd.

cover Kevin Siraut, Abdel Atmani en Rudi Schenk

foto archief HSP / Ronald Jans

Deel dit bericht