Nieuws

Doelman Sven Hemmes: “Blij dat ik terug ben bij Quintus”

Door Peter Lotman - Kwintsheul - De sectie topsport van handbalclub Quintus is er in geslaagd doelman Sven Hemmes terug te halen naar Kwintsheul. Vorig jaar vertrok de 26-jarige keeper naar het Belgische Olse Merksem. De terugkeer van de ervaren Hemmes is een welkome versterking voor de ambitieuze ploeg van trainer/coach René Zwinkels.

Hoe was het bij Olse Merksem?
Sven Hemmes: ,,Een prima club, maar ik moest erg wennen daar. De mentaliteit is heel anders in België. Ik moest me flink aanpassen, zowel bij de club als in het maatschappelijk leven. Ze konden eerst geen werk voor me vinden. Ik heb vijf maanden thuis gezeten. Dat viel tegen. Ik heb gelukkig wel veel gekeept.”

Naderhand wel werk gekregen?
,,Ja, ik kreeg toen een baan bij de MAKRO in Deurne. Ik had in Wateringen ook bij de MAKRO gewerkt toen ik bij Quintus keepte. Nu heb ik een leidinggevende job bij de MAKRO in Beverwijk. Dat is een leuke baan.”

Dat wordt dus heen en weer pendelen?
,,Ik woon momenteel even tijdelijk bij mijn ouders in IJmuiden. Dat is allemaal wel te doen. Ik heb een auto, dus het op en neer rijden naar Kwintsheul is geen probleem. Ze gaan zes keer trainen, maar dat heb ik er wel voor over.”

Waarom toch weer Quintus?
,,Ze wilden me graag terug hebben. René Zwinkels had me al in februari gebeld. Ik heb een mooie tijd bij Quintus gehad. De sfeer bevalt me daar goed. Bovendien spreken de plannen mij aan. Natuurlijk had ik liever bij een Beneleague-club gekeept, maar ik ga er vanuit dat we dat met Quintus op termijn ook kunnen halen. Dit jaar bij de eerste vier en dan volgend seizoen bij de uitbreiding naar die Beneleague. Quintus heeft een goede ploeg en ik wil er graag aan meewerken om dat te bereiken.”

AD HAAGSCHE COURANT    

Deel dit bericht