Nieuws

Dortmund had zware papieren bij Neckarsulmer, geen Broch bij Metz

Dortmund had zware papieren bij Neckarsulmer, geen Broch bij Metz

Van de Redactie – Met uiteindelijk een zwaar bevochten 29-31 zege bij het dit seizoen verrassend sterk spelende Neckarsulmer Sport Union hield koploper Dortmund de troeven in de race naar de titel voorlopig in eigen hand. De Nederlands getinte ploeg blijft als enige in de Bundesliga zonder puntverlies: 11 duels, 22 punten. Tot eind februari  veertien duels voor de ploeg van coach Andre Fuhr, te beginnen komende zaterdag met de CL-wedstrijd in Moskou. Maar de ploeg van coach Tanja Logvin was dicht bij een stunt.

Tien minuten voor affluiten kon het duel alle kanten op: 26-27. Keepster Sarah Wachter bij de thuisloeg groeide en groeide. Enkele overhaaste schoten brachten de bezoeksters wel erg makkelijk in balbezit, tot woede van Logvin. Eenmaal de marge op drie (27-30) was het een kwestie van uitspelen naar 29-31. In de competitie is dit de enige zege van BVB met slechts twee verschil.

Inger Smits, zes treffers, foto archief HSP / Tina Kolthof

Rinka Duijndam kwam 19 minuten tussen de palen, goed voor 2 stops. Yara ten Holte bleef op de bank. Inger Smits deed met 6 uit 7 van zich spreken, iets wat niet gezegd kan worden van Kelly Dulfer: de Schiedamse scoorde driemaal uit tien pogingen! Merel Freriks (1/2), Tessa van Zijl (1/1) en Laura van der Heijden (3/5) droegen aanvallend ook hun steentje bij. Kelly Vollebregt zag haar twee doelpogingen niet succesvol afgerond.

Bij de thuisploeg nam Lynn Knippenborg het scorende voortouw met 7 uit 10. Nathalie Hendrikse (3/4) en Jill Kooij (3/3) kwamen ook op het scoreblad. Anouk Nieuwenweg miste uit acht pogingen vijf keer.

Koploper Bietigheim, opnieuw zonder Danick Snelder, moest één helft (14-14) Göppingen naast zich dulden. In de volgende dertig minuten ging het stapje voor stapje richting de 22-27 zege. Bietigheim zette in 14 duels 25 punten op het bord. Xenia Smits scoorde 6 uit 8 voor de gasten.

Metzingen, de nummer drie nu met 18 uit 13, leek na een 9-10 tussenstand in het uitduel bij Bad Wildungen bij rust in wat rustiger vaarwater te komen: 10-14. Maar die marge dreigden de gasten even zo snel weer te verspelen: 20-21 was het kantelpunt in het duel dat uiteindelijk toch nog met 24-29 naar de gastenploeg ging. Bo van Wetering (3/4) en Tamara Haggerty (2/2) kregen streepjes achter hun naam. Britt van der Baan zag haar inzet gestopt. Bij de Vipers een magere score voor Maxime Struijs: slechts 2 uit 4. Sabine Heusdens produceerde meer missers dan doelpunten: 1 uit 6.

Ook Zoë Sprengers, enkele dagen geleden nog goed voor dertien treffers, had in het uitduel bij nummer laatst Mainz wat meer moeite om keepster Ellen Janssen – 41’in doel, met 11 stops - te kloppen. Ditmaal kwam de aalvlugge hoekspeelster tot slechts vier punten uit zes pogingen in het met 21-30 gewonnen duel. De vierde opeenvolgende zege brengt de Werkselfen naar plek vijf, met 16 uit 12. Annefleur Bruggeman tekende voor 1 uit 2.

Zondag gaat de reis naar Oldenburg, een week later de verre verplaatsing naar Halle waarna op 27 januari koploper Dortmund in de Ostermann Arena in Leverkusen wacht.

Frankrijk

In de Franse competitie geen optreden van Yvette Broch en Ailly Luciano in het thuisduel van Metz tegen Bourg de Peage. De ploeg van coach Emmanuel Mayonnade won met 31-22 en maakte daarmee de forse misser in de competitie tegen concurrent Brest Bretagne goed. Debbie Bont speelde een half uur, goed voor drie treffers. Kristy Zimmerman kwam 44’ in doel, en pakte 5 van de 27 toegeworpen ballen. Haar ploeg behoudt plek 9, met 17 uit 9. De marge met hekkensluiter Pan de Cuques bedraagt zeven tikken.

Op het programma staan de komende tien dagen drie CL-duels voor Metz: uit naar Krim Mercator, uit naar Ferencvaros (inhaalduel) en vier dagen later thuis tegen datzelfde Ferencvaros.  

Jessy Kramer kwam in het met 27-26 verloren uitduel bij Chambray slechts twee minuten in actie. Toulon had bij wisnt zomaar richting de top twee kunnen springen, achter Metz en Brest. De naam van ploeggenote Charris Rozemalen verscheen niet op het wedstrijdblad. Beiden ondervinden de naweeën van blessures. Sanne van Olphen (1 treffer in 28 minuten speeltijd) pakte thuis met Merignac (16 uit 11) een duidelijke 29-19 zege op hekkensluiter Plan de Cuques (10 uit 8) twee belangrijke punten om uit het zicht van die fatale laatste plaats te blijven.

Denemarken

Medekoploper Esbjerg, samen met Viborg en Odense 28 uit 16, had in het thuisduel tegen Ajax Kopenhagen in de eerste helft al een veilige marge ingebouwd: 17-12. Die werd na de wisseling van speelhelft nog eens verdubbeld: 31-21. Zaterdag het CL-uitduel bij Ferencvaros, volgende week woensdag op bezoek bij Nykobing. Vier dagen later maakt Krim Mercator zijn opwachting in de Deense kustplaats.

cover Lynn Knippenborg, zeven treffers tegen koploper Dortmund

foto archief HSP / club

Deel dit bericht