Nieuws

DRAW BIJ NOORD-HOLLANDSE PLAY OFF SEW vs VZV

Door VZV - Liefst vijf keer traden de vrouwenteams van JuRo Unirek VZV en Westfriesland SEW dit seizoen tegen elkaar aan. Zaterdag in Wognum was het de vijfde confrontatie, deze keer de slotbeurt uit de nacompetitie in de kampioensgroep. De botsing tussen de twee streekrivalen in de eredivisie eindigde onbeslist: 29-29.

Bij rust leidde VZV met drie doelpunten voorsprong (12-15), waarna de marge halverwege de tweede helft werd uitgebouwd tot zes goals verschil (16-22). Die kloof werd door het fel terugknokkende SEW gedicht. De ploeg uit Nibbixwoud kwam bij 26-26 langszij en leidde daarna driemaal de dans: 27-26, 28-27 en 29-28. Kort voor tijd mikte Lisa Hölscher de wedstrijd in het slot. Haar schot trof doel: 29-29.

Dat was kort nadat keepster Anne de Boer twee cruciale reddingen had verricht. Isa op den Kelder en Lynn Holtman verschenen op twee meter van haar, maar de reflexen van de jonge VZV-goalie bleken optimaal. Mede daardoor kreeg Hölscher nog de kans haar belangrijkste actie van de wedstrijd uit te voeren. Dat De Boer nog enkele minuten kon uitblinken, heeft alles met de kracht van het doelverdedigende tandem van VZV te maken. Coach Edwin Janssen kan, als Anne de Boer een mindere fase kent (en die had ze in de openingsminuten van de wedstrijd) Lisanne Bakker inbrengen. Die speelde een sterke eerste helft en hield dat lang vol, totdat in het VZV-centrum voortdurend gaten vielen en de ijzersterke cirkelloper Isa op den Kelder werd bediend. Zo kantelde de wedstrijd, drie kwartier in handen van de ploeg uit ‘t Veld, naar de zijde van SEW, Sport En Wilskracht.

UITBLINKERS BIJ KEEPSTERS

Kortom, een mooi keepersduo bij VZV, zoals we door de jaren heen vele uitblinkers onder de lat telden. Een rijtje: Marga Kalter, Marian Post, Paulien Kok, Linda Wiedijk, Anita Bruin, Margit Biersteker, Esther Bruin, Monique de Wit, Jorien Kooij, Janneke van Rijswijk, Amber Zomerdijk, Lisanne Bakker, Anne de Boer en zeker niet te vergeten Eva van Stralen en Iris Hoekenga.

De wedstrijd van zaterdagavond was er een zonder betekenis. De JuRo’s wisten zich al zeker van de strijd om de derde plaats, de komende weken tegen Velo uit Westland. SEW had in het programmaboek reeds de afspraken met Quintus ingevuld, een dubbel waarbij de vijfde positie in de eindrangschikking op het spel staat. Met die pot om de keizers baard was meteen het wat lauwe karakter van de wedstrijd verklaard.

Pien van der Geest (9 goals) was de felste speelster aan VZV-zijde. Als uitblinker van de dag had zij concurrentie van Anna Buter. Toen die na drie kwartier een fenomenaal hoekschot plaatste, goed voor 16-22, leek het pleit beslecht. Maar SEW hervond zichzelf en zo werd het nog spannend, leidend tot de tweede remise tussen beide clubs in de nacompetitie.

In de reguliere competitie won VZV tweemaal. In de beker verloor het de kwartfinale in Wognum door een onoplettendheid in de laatste seconden. Nu deed zich zaterdag bij 29-29 weer zo’n moment voor, al stond de klok toen echt al stil op zestig minuten. Maar Eline Veltrop dacht toch een kans te kunnen wagen bij de vrije worp die zij kreeg toegewezen na een overtreding van Lisa Hölscher. Halverwege de uitvoering bedacht Veltrop dat een bal hard op het lijf of hoofd van een VZV’er niet de aardigste daad van de dag zou zijn (rood dreigt dan immers) en ze liet zich lachend en de bal klemmend op de grond vallen.

Zondagmiddag beschouwde dames 1 met aanhang, met een mannetje en vrouwtje of 40, bij de familie Staal alvast het seizoen na. De finale om het kampioenschap werd gemist, door een verpeste tweede helft in Venlo. Maar als de ploeg derde van Nederland wordt, dan kan het zich op de borst kloppen. Sowieso kunnen de tickets voor Europa worden geboekt. In het najaar is het weer zover: wedstrijd 17 en 18 uit de Europese serie van JuRo Unirek VZV. En dat is verdiend.

Doelpunten VZV: Pien van der Geest 9 (5 strafworpen), Anna Buter 6, Esma Staal 3 (1), Hua-Lu Kuilboer 2, Lisa Hölscher 2, Josien van den Hoek 2, Renée Kolken 2, Meike Kruijer 1, Jane Kramer 1, Meike van Splunter 1.
UITSLAGEN EN STANDEN: www.handbalstartpunt.nl/uitslagen

 cover Pien van der Geest was bij VZV goed voor negen treffers

foto archief HSP / Hank Prijs

Deel dit bericht