Nieuws

DSVD de kersverse kampioen van de Eerste divisie dames

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is de kampioen van de Eerste divisie bekend: ACMAA/DSVD uit het Overijsselse Deurningen. De ploeg is na twee keer “net niet”, dit jaar overtuigend kampioen geworden onder de bezielende leiding van het nieuwe trainers duo Jildou Dijkstra en Olga ten Hove.

Afgelopen zaterdag werd er een ruime zege behaald thuis tegen Hercules. Met een eindstand van 39-17 gaf DSVD aan waarom zij aan kop staan op het op een na hoogste podium van het Nederlandse handbal.

Door het verlies van directe concurrent ZAP op zondagmiddag met 32-28 bij Quintus 2 werd een verschil van vijfpunten op de ranglijst gecreëerd, dat in de komende twee wedstrijd niet meer gedicht kan worden. Na anderhalf  uur in spanning te hebben gezeten was dan rond 15:00 uur  het voor velen nog ongelofelijke moment daar. We hadden zonder te spelen het kampioenschap in de eerste divisie binnen gesleept en daarmee gelijk ook, na ongeveer 25 jaar,  weer de promotie naar de eredivisie afgedwongen. Dat betekende dat er vanaf dat moment gefeest kon worden Deurningen.

Slechts vier wedstrijden gingen dit seizoen verloren voor de dames uit Deurningen. Met een geweldig aantal gescoorde doelpunten van maar liefst 726 doelpunten wat neerkomt op een gemiddelde van 30,2 doelpunten per wedstrijd laat zien dat er sprake is van een enorme drang is om te scoren. In de dekking straat de ploeg ook haar mannetje tegen de 726 gescoorde doelpunten staan 529 tegendoelpunten wat neerkomt op gemiddeld 22 tegendoelpunten per wedstrijd.  

Op de vraag waardoor de meiden uit Deurningen kampioen zijn geworden is één antwoord samenvattend: Het collectief . Een mooie combinatie van jonge talentvolle speelsters en ervaren speelsters, met ondersteuning van een geweldige technische staf en een trouwe supportersgroep. Er wordt in het team keihard voor elkaar gewerkt en iedereen heeft vertrouwen in elkaars kunnen. Dit kampioenschap heeft men dan ook samen gewonnen, zonder dat er een speelster is die er boven uit steekt. Deze uitgangspositie lijkt een goede start voor het volgende seizoen in de eredivisie. En hopelijk kan de kwalitatieve jeugdopleiding bijdragen aan een mooie toekomst op het hoogste niveau van Nederland.

Zaterdag 31 maart spelen wij onze laatste thuiswedstrijd in Deurningen tegen Fortissimo. Om 19:30 begint de wedstrijd en na afloop is er gelegenheid om ons te feliciteren. De entree is gratis, komt in grote getallen om dit geweldige feest met ons te vieren 

Deel dit bericht