Nieuws

Duitse handbalfans en spelers furieus op ARD

Duitse handbalfans en spelers furieus op ARD

Door Frits Feuler – De Duitse handbalfans zaten afgelopen zaterdag met spanning voor de televisie. Volgens contractuele afspraken had de publieke omroep ARD uitzendrecht van het topduel tussen Magdeburg en THW Kiel. Niets bijzonders.

1,57 miljoen kregen een spektakelstuk voorgeschoteld dat echter plots en abrupt eindigde. Excuses van de ARD  via social media vlogen de handbalfans meteen om de oren!

Wat was er aan de hand?

Alexander Bommes en Dominik Klein waren als presentator en analist eveneens verrast, zo bleek. Gedurende het duel was niet te voorzien dat alles wel eens een paar seconden kon uitlopen qua zendtijd. In die hectische slotfase op het speelveld kwam het tot interne communicatieproblemen die ertoe leidden dat – verkeerd geprogrammeerd heet dat – om 19.54 uur stipt het reclameblok werd gestart. En dat 40 seconden voor het einde, bij 32-30, van dit bijzonder meeslepende duel!

Reclameblok

Als reden gaf de ARD-redactie op dat voor het journaal van acht uur een reclameblok van precies zes minuten ingepland wordt. Niets bijzonders. Commentator Forian Nass maakte kort daarvoor al via zijn microfoon een opmerking dat de journaalredactie ‘waarschijnlijk al op hete kolen zat’, hij voelde nattigheid qua tijdspanne in de handbaluitzending. In Duitsland is het bij de publieke omroepen verboden om na 20 uur nog reclameboodschappen uit te zenden. Het journaal kon dus onmogelijk voor die paar seconden ‘naar achteren worden geduwd’.

Fans en spelers reageerden na afloop bijzonder fel richting ARD. “So geil das Spiel war, so mies war es von der ARD! Schämt Euch", schold Tobias Reichmann, Duits international en speler van Melsungen en eerder THW Kiel via Instagram. “Das würde es beim Fußball im Leben nicht geben. Einfach respektlos dem Handball gegenüber."

Gelukkig hebben wij in Nederland dit soort problemen niet bij het uitzenden van live handbal.....

Deel dit bericht