Nieuws

Duitsland mist Mia Zschocke bij EK

Van de Redactie – Grote pech ook voor Mia Zschocke. De 22-jarige opbouwster van TSV Bayer 04 Leverkusen raakte in de voorbereiding op het EK met de nationale ploeg geblesseerd en haakt af voor Denemarken. Annika Lott (Buxtehuder) is door coach Henk Groener opgeroepen als vervangster. 

Zschocke hield een zware enkelblessure (syndesmosis, het herstellen van het bot na blessure) over en zal ook bij haar club zes tot acht weken op non actief staan.

“Dat is voor Mia natuurlijk een behoorlijke tegenvaller omdat ze in de laatste weken in een uitstekende vorm verkeerd. In die hoedanigheid had ze bij de nationale ploeg een van de dragende speelsters kunnen worden,” aldus Leverkusen-directeur Renate Wolf. “Maar ik ben er ook van overtuigd dat we met onze medische staf Mia snel fit krijgen zodat ze binnenkort weer met ons mee kan doen.  

Coach Henk Groener (60) ontbreekt bij de groep. Na een positieve coronatest bevindt de Arnhemmer zich nog in huiselijke quarantaine en zal, als de situatie verbeterd is en de medische staf met inachtneming van de geldende regels in zijn terugkeer toestemt, bij het team aansluiten. Assistent Alexander Koke, zelf meerdere dagen in quarantaine, is na een negatieve test bij de ploeg om, samen met Dortmund-coach Andre Fuhr de taken van Groener over te nemen. Speelsters van de nationale ploeg die afgelopen weekend nog in de CL actief waren, zijn in Frankfurt aangekomen en allemaal negatief getest.  

Een aantal ploegen kampt bij dit EK met de afwezigheid van belangrijke speelsters vanwege blessures. Oranje mist, zoals bekend, Estavana Polman en Delaila Amega. Katrine Lunde (in verwachting) is afwezig in het Noorse doel. Ana Vyakhireva, Ana Sen en Elena Mikhaylichenko komen niet in actie voor Rusland. Cabral Barbosa (Spanje) en Allison Pineau (Frankrijk) ontbreken eveneens. Bij Denemarken is Hannah Elver nog twijfelachtig.

Ook de Noorse keepster Silje Solberg (Györ) gaat de start van het EK op 3 december tegen Polen mogelijk missen. Ze moest tien dagen in Hongarije in quarantaine omdat ze enkele dagen eerder positief testte bij de club waar meerdere ploeggenoten waaronder Veronica Kristiansen en Anita Görbicz hetzelfde testresultaat hadden. Na het afhaken van Katrin Lunde (zwangerschap) schoof Solberg door naar de eerste positie onder de lat.

cover Mia Zschocke, 'out' voor Denemarken met een blessure

foto archief HSP / DHB

Deel dit bericht