Nieuws

Duitsland opent WK tegen Korea volgens verwachting

Duitsland opent WK tegen Korea volgens verwachting

Door Frits Feuler – De Duitse nationale ploeg startte in Berlijn voor 13.500 fans – daaronder 25 uit Noord- en 75 uit Zuid-Korea – met een 30-19 zege op het combiteam der beide Korea’s. Historisch, mede ook omdat de Berlijnse Arena op slechts 100 meter afstand ligt van de ooit zo gehate Berlijnse muur die eind jaren tachtig een eind maakte aan de scheiding tussen West- en Oost-Duitsland. Zover zijn ze in Korea nog niet. Maar het feit dat er 16 Zuid-Koreanen en 4 Noord-Koreanen bij dit 26e WK mogen opdraven – technische baas is een Zuid-Koreaan, geassisteerd door een Noord-Koreaan – is al een hele grote stap in de richting van een mogelijke samenvoeging ooit van de twee ‘kemphanen’.

Halverwege had Duitsland, na een stroeve start en het openingsdoelpunt van de Koreaanse nummer 7, Jung Suyoung het duel simpelweg in handen: 17-10. De Duitse reuzen zijn ten opzichte van hun Aziatische tegenstander 10 tot 15 centimeter ‘hoger’ met de Duitser Finn Lemke als extreme opponent: 2,14 m. Lemke, samen met Henrik Pekeler en Patrick Wiencek in het middenblok, voor de Koreanen een menselijke muur die nauwelijks te slopen viel. Dus moesten het onervaren en jonge Koreaanse team het meer en meer hebben van snelheid en onderhandse worpen. Immers, aan de bovenkant schieten, daar was geen beginnen aan!

Chaos

Na elf minuten was er even chaos op het veld toen het Deense koppel Hansen en Jeding, na videobewijs, besloot de verbouwereerde Koreaan Kim Dongmyung met rood van het veld te sturen. Een tikje op de neus van Steffen Fäth werd met die kleur wel erg fors bestraft! In de minuten daarna regende het aan beide kanten wat tijdstraffen. Duitsland stond op enig moment zelfs korte tijd met drie veldspelers tussen de lijnen. Nadat beide teams weer deden waar ze voor op het veld stonden – handballen dus – draaiden ook de Deense toparbiters hun ‘strijdplan’ enigszins bij. 

Doelman Andreas Wolff, man-of-the-match tegen Korea                     foto IHF

In de tweede helft kon de Duitse coach Christian Prokop alle  wisselspelers inzetten en daarmee ook een deel van de basis al vast wat rust gunnen. Slordigheden slopen binnen de ploeg die zich echter door de veilige marge van elf tot veertien treffers nooit bedreigd voelde.

Aanvoerder Uwe Gensheimer kroonde zich met zeven treffers tot topschutter. Beste speler werd doelman Andreas Wolff die kon terugkijken op 15 stops voordat hij bij 23-12 plaats maakte voor Silvio Heinevetter.

Sterke indruk

Bij de verenigde Koreaanse ploeg maakte keeper Park Jaeyong een sterke indruk. Coach Young Shin Cho kwam zijn afspraak na dat hij per duel één speler uit het Noord-Koreaanse deel zou opstellen. Bij 10-6 maakte nummer 2, xxxxx zijn historische debuut. De vijftiende treffer (bij 27-15) werd door hem luid jubelend begroet!

Relletje

Het eerste relletje was er ook al. Melsungen-speler Tobias Reichmann, die door coach Christian Prokop niet bij de laatste 16 spelers was opgenomen, stuurde vanmorgen via Instagram een bericht en foto de wereld in:

‘ich bin dann mal weg….wieso weiss ich gar nicht genau….ahhh….doch….spontanurlaub…. #sorrynotsorry

Hij vertrok voor een korte vakantie naar Florida! Mocht er met Patrick Groetzki als zijn collega op de rechterhoek ‘iets’ gebeuren, is het maar de vraag of de wispelturige Reichmann op tijd in Duitsland terug kan zijn van zijn uitstapje! De Duitse Handbal Bond heeft het bericht voor kennisgeving aangenomen.

 

Tobias Reichmann, 'even' voor een korte vakantie naar Florida     foto Instagram


In groep C won het andere gastland, Denemarken, heel overtuigend van Chili. Bij rust hingen de Chilenen al in de touwen: 4-22! Het verlossende einde kwam bij 16-39.

Deel dit bericht