Nieuws

Dulfer en Smits vertrekken, Freriks blijft bij BVB

Dulfer en Smits vertrekken, Freriks blijft bij BVB

Van de Redactie - Andreas Heiermann en Andreas Bartels hebben drukke dagen achter de rug. Samen met coach André Fuhr werkt de raad van bestuur van de handbalafdeling van Borussia Dortmund al aan de selectie voor komend seizoen. Dat meldt de club op haar website.

BVB heeft drie speelsters weten te behouden: aanvoerster Alina Grijseels, cirkelspeelster Merel Freriks en de talentvolle Dana Bleckmann hebben hun contract bij de zwart-gele ploeg verlengd.

Duits international Grijseels, die in het seizoen 2014/2015 naar Dortmund kwam en in haar eerste seizoen promotie naar de Bundesliga vierde, blijft in ieder geval tot 30 juni 2022. “We zijn blij dat Alina ons heeft gekozen in deze moeilijke tijd voor iedereen. Ze zette een grote stap naar ons toe”, zegt Andreas Heiermann over de contractverlenging met de 24-jarige spelverdeelster.

Merel Freriks

Merel Freriks, Nederlands international en wereldkampioen in 2019, heeft ook haar contract met een jaar verlengd - met de optie van nog een jaar in zwart-gele tenue. De 23-jarige verhuisde in het seizoen 2019/2020 naar Dortmund en heeft zich in die tijd bij BVB onder coach André Fuhr enorm ontwikkeld. "Voor mij is Merel op haar positie de komende nummer één van Europa", zegt Andreas Heiermann. Toptalent Dana Bleckmann maakt het BVB-trio compleet: de 19-jarige, die in 2016 naar Borussia verhuisde en in het seizoen 2018/2019 Duits A jeugdkampioen werd met  BVB, zal ook de komende twee seizoenen oplopen voor de ploeg uit Dortmund.

Vijf spelers in de huidige selectie zullen BVB daarentegen aan het einde van het seizoen verlaten. Naast rechter flankspeelster Kelly Vollebregt – haar overstap naar het Deense Odense Håndbold  was al bekend - verlaten de Nederlandse internationals Kelly Dulfer en Inger Smits, doelman Isabell Roch en linker flankspeelster Johanna Stockschläder Borussia.

                                 

                                         Kelly Dulfer                                         Inger Smits

Kelly Dulfer en Inger Smits, die in 2019 bij BVB kwamen, benaderden de club om persoonlijke redenen met de wens om hun sportieve ontwikkelingen te mogen veranderen. “We zijn natuurlijk verdrietig dat we niet meer met hen samenwerken. Kelly en Inger zullen een groot gat achterlaten. We zijn beide speelsters dankbaar voor hun uitstekende sportieve prestaties en wensen hen het allerbeste voor hun toekomst ”, aldus Andreas Heiermann.

Borussia Dortmund had ook graag het contract met Johanna Stockschläder, die sinds 2017 het BVB-shirt draagt, voor nog een seizoen verlengd. Tijdens de contractonderhandelingen kwamen speelster en club echter niet tot een akkoord en daarom zal de 25-jarige BVB aan het einde van het huidige seizoen verlaten.

Het contract van keepster Isabell Roch loopt ook deze zomer af. De 30-jarige Duitse international die in 2019 van TuS Metzingen naar Dortmund verhuisde en in het seizoen 2009/2010 al voor BVB uitkwam, werd niet verlengd. "We zijn Isabell erg dankbaar dat ze bij ons terugkwam en ons hielp met haar prestaties", zegt afdelingshoofd Andreas Heiermann.

In ruil daarvoor heeft BVB al gezorgd voor nieuwe speelsters voor het komende seizoen en zal de namen van de drie Duitse internationals de komende weken bekend maken. Deze zomer hoopt ook de langdurig geblesseerde Delaila Amega weer aan te sluiten bij de hoofdmacht.

Deel dit bericht