DYNAMICO DRAAIT DUEL TEGEN WHC/HERCULES HELEMAAL OM IN SLOTFASE

Door Dynamico - Een geweldige comeback in de slotfase. De tweede zege van het seizoen op een ploeg uit het linkerrijtje. Twee plekken winst op de ranglijst. Het was zaterdag allemaal van toepassing op de handballers van Dynamico. Onder aanvoering van aanvoerder Erik Loeffen werd in de laatste negen minuten een achterstand van 19-21 omgeruild voor een 25-23 voorsprong bij het eindsignaal.

De tweede helft flirtte tegenstander WHC-Hercules een aantal keer met de definitieve beslissing. Enkele keren werd de marge uitgebreid van twee naar drie. Nog een puntje extra meer, en misschien was het duel wel beslist. Maar telkens klampte Dynamico aan. In het middendeel van de tweede helft kwam de formatie van trainer Damir Josipovic een paar keer terug tot een punt. Maar telkens deelden de Hagenaren dan weer een mentaal tikje uit, door de kloof te verdubbelen van een naar twee.

Dat deed ook Koen Houdijk in minuut 51, door van afstand de 19-21 op het bord te zetten. Toen de aanval erna Dynamico niet eens tot een schot kwam, begon de tijd enigszins te dringen. Zou je zeggen. Maar niets bleek minder waar. De gasten misten, waarna Erik Loeffen een knappe passeerbeweging combineerde met een geslaagde lob: 20-21. Het was zijn eerste treffer van de wedstrijd. Gelukkig bleek het niet zijn laatste.

MEEDOGENLOOS IN DE AFRONDING

Een paar seconden later was het gelijk toen broer Frank een aanval onderschepte van WHC-Hercules en in de break degelijk afrondde: 21-21. Vanaf dat moment nam de thuisploeg de regie. Erik Loeffen schoot twee keer raak van afstand – met een stuiterbal (de 22-21) en een bal in de kruising (de 23-22) – maar de nummer acht van de eredivisie had twee keer een antwoord. Dat gold niet voor de 24-23, ook weer van de hand van onze aanvoerder, die een keer werd vrijgespeeld op de cirkel. Hij was wederom meedogenloos in de afronding. De verdediging van Dynamico werd nog feller. Iets te fel toen Twan van Iperen een tijdstraf kreeg. Met een man minder moest de voorsprong over de streep werd getrokken.

Lennart de Bever redde echter een schot van afstand. Het was zeker niet de moeilijkste in de cruciale slotfase. Twee knappe saves waren er wel vanuit de hoek. Eentje in de fase waarin het duel kantelde en eentje met zo’n dertig seconden op de klok. Toen stond het al 25-23 omdat de vijf van Dynamico tegen de zes van WHC-Hercules wel een strafworp afdwongen. Die werd vakkundig benut door Frank Loeffen. Onder luid gejuich van de tribunes werd de overwinning begroet.

STEEDS GROTERE ROL PIM VAN MUNSTER

In de eerste helft, die eindigde in 12-14, maakte Chiel van Iperen zijn rentree. Een heuglijk feit dat hij en zijn broer Wout eindelijk weer samen op het veld staan. Zij waren samen goed voor zes goals, waarvan de meeste treffers voor rust. Pim van Munster krijgt ook een steeds grotere rol in het team. Zijn vier doelpunten waren daar getuige van.

Door de thuiszege en de nederlagen van EHC en Vrone/Berdos stijgt de donkerblauwe brigade naar de twaalfde plek in de eredivisie. Er lijkt niet meer naar onder gekeken te hoeven worden, zeker ook gezien de recente vorm in thuiswedstrijden. Uit de laatste drie wedstrijden in de Rusheuvel werden vijf punten gepakt.

Scores Dynamico: Frank Loeffen 6, Erik Loeffen 4, Chiel van Iperen 4, Pim van Munster 4, Wout van Iperen 2, Merijn van Loon 2, Thomas van Kessel 1, Jesper van Kessel 1, Frennie Bens 1.