Nieuws

E&O wil ongeslagen status handhaven

E&O wil ongeslagen status handhaven

VZV en Venlo: inzet is plek twee

Van de Redactie – Koploper Emmen speelt zaterdagavond in de tiende speelronde van de eredivisie in eigen hal tegen de reserves van Volendam. Tot nu toe is geen enkele ploeg erin geslaagd de Emmense formatie op een nederlaag te trakteren. Ook Havas niet, alhoewel de arbiters van dienst destijds voor verwarring zorgden door de 33-29 uitslag na afloop om te draaien in het voordeel van de bezoekers.  Dus was er even paniek....

Zeven zeges en twee gelijke spelen maken van de Drentse formatie een heuse titelkandidaat. De ploeg is er klaar voor, wil het publiek weer naar Angelslo trekken waar goede tijden van voorheen moeten gaan herleven. De Volendammers tellen vier punten achterstand, verloren twee van de laatste vijf duels. Een verrassende zege begin oktober op Quintus gaf een wat wisselende start van het seizoen wat meer kleur.

                      

                      Spelmoment uit het duel E&O tegen Havas, foto archief HSP / Hans Khoe

Arnhem/Huissen (9 uit 9) zou maar al te graag de twee punten in eigen huis houden na het duel tegen Hellas (13 uit 9). Dat betekent 'mehr Luft nach oben' voor de formatie van coach Fred Michielsen. LIONS 2 en Hercules spelen zondagmiddag onder het motto 'zeker niet verliezen'. Beide teams hebben het gelijke aantal van acht punten, een nederlaag zou een wat langer verblijf in de onderste regionen betekenen.

Programma:

Aalsmeer 2 - Tachos; E&O - Volendam 2; Arnhem/Huissen - Hellas; Olympia/DOS - Quintus; BFC - Havas; LIONS 2 - Hercules

Dames

Bij de dames staat het duel tussen nummer twee, VZV (14 uit 9) en drie, HandbaL Venlo (een punt minder) in de kijker. Inzet is de tweede plek achter ongeslagen koploper VOC. De Limburgsen verloren op de openingsdag van VOC, daarna bleef de ploeg van coach Robin Gielen met zes zeges en een gelijkspel ongeslagen. VZV zag een reeks van vijf zeges onderbroken door een wat groot uitgevallen nederlaag in Amsterdam. Vervolgens werden Borhave en DSVD weer verslagen. Beide ploegen in goeden doen dus.

SEW lijkt na vier startnederlagen, een keer winst, twee nederlagen en een zege op Volendam de weg omhoog te hebben ingezet. Inmiddels vier punten. Met debutant Voorwaarts dat duidelijk moeite heeft om aan te klampen op het hogere niveau, moet het mogelijk zijn om de broodnodige twee punten in Wognum te kunnen houden.

Vlug en Lenig krijgt die andere debutant op bezoek, Volendam. De Geleense ploeg heeft nog niet het juiste ritme te pakken (5 uit 8) al was het resultaat tegen koploper VOC niet onaardig. Vijf nederlagen, twee winstpartijen en een gelijkspel op de openingsdag tegen Voorwaarts is de balans tot nu toe. Volendam haalde drie punten meer binnen, met vier nederlagen en evenzoveel zeges speelt de ploeg van coach Ruud van den Broeck zich behoorlijk in de kijker. Alleen de nederlaag met 15 verschil tegen VOC viel een beetje tegen, voor de rest bleven de resultaten bij verlies binnen de perken. Of dat voldoende is voor twee bonuspunten in Geleen?

Programma:

VZV - Venlo; SEW - Voorwaarts; VOC - DSVD; V&L - Volendam; Quintus - Borhave.

cover Spelmoment VZV tegen Borhave

foto archief HSP / Patrick Hogervorst

Deel dit bericht