Nieuws

EDWIN JANSSEN STOPT NA DIT SEIZOEN BIJ V&L-VROUWEN

Na dit seizoen stopt coach Edwin Janssen bij de vrouwenploeg van Vlug en Lenig. Dat deelde de in Stein woonachtige oefenmeester de selectie vanavond mee. Gisteravond informeerde Janssen het bestuur van de Geleense club. Janssen sluit daarmee een periode van vijf jaar af bij Vlug en Lenig. Eerst als trainer van de B-jeugd, de laatste vier seizoenen als coach van de hoofdmacht.

Eerder was Janssen onder meer actief als trainer bij het RTC (Regionaal Trainings Centrum). Van 2010 tot 2015 was hij eveneens coach van de eerste damesploeg waarmee hij promotie naar de eredivisie bereikte. Voordat Janssen in Geleen aan de slag ging was hij jarenlang trainer van de vrouwenploeg in Margraten, met tussendoor een uitstapje naar België. Ook eersteklasser Zwart Wit uit Oirsbeek profiteerde van zijn trainerskwaliteiten. Bij het Nederlands Handbal Verbond was hij een aantal seizoen actief als trainer van de talentvolle meisjesselecties.

“We zijn vier jaar geleden helemaal opnieuw begonnen met een team en toen heb ik enkele dames die ik bij de B-jeugd onder mijn hoede had, meegenomen naar de eerste ploeg,” aldus Janssen. “De ploeg is nu een leuke middenmoter in de eredivisie, ik heb het gevoel dat de selectie een nieuwe prikkel nodig heeft om de volgende stap te kunnen zetten. Zelf heb ik nog heel veel plezier in het handbal en zal zeker ook niet stoppen met het geven van trainingen.”

Dinsdagavond speelt Vlug en Lenig in de achtste finales van het bekertoernooi bij eerstedivisionist MEOS uit Nederweert.

cover Edwin Janssen stopt na dit seizoen bij de vrouwenploeg van Vlug en Lenig

foto Reza

Deel dit bericht