Nieuws

EHF introduceert deze zomer EK U19 heren

EHF introduceert deze zomer EK U19 heren

Van de Redactie - Spelers geboren in 2002 en jonger krijgen de mogelijkheid om hun vaardigheden op het veld te tonen in een plan van de EHF om de impact van de pandemie te verminderen.

De European Handball Federation (EHF) heeft besloten om komende zomer een Europees Kampioenschap onder de 19 jaar in te voeren: U 19 EHF EURO 2021 voor mannen.  

Het besluit, dat donderdag werd bevestigd door het Uitvoerend Comité van de EHF, volgt op de eerdere aankondiging van de International Handball Federation (IHF) om al hun evenementen in de jongere leeftijdscategorie in 2021 te annuleren, inclusief het wereldkampioenschap heren U 19 dat in Griekenland zou plaatsvinden. Na de aankondiging van de IHF werd de impact ervan op Europa geanalyseerd.

Michael Wiederer, EHF-voorzitter: "Rekening houdend met het feit dat de EHF de organisatie van een EHF EURO voor de identieke leeftijdscategorie, de 18 EHF EURO 2020 voor mannen, had stopgezet, werd het duidelijk dat deze generatie de eerste twee jaar van hun nationale teamcarrière zou verliezen.”

Deze zomer organiseert de EHF samen met Bulgarije, Letland en Noord-Macedonië de EHF-kampioenschappen voor dezelfde leeftijdscategorie en dit zou betekenen dat spelers van de 16 toplanden in 2020 en 2021 geen officiële competitieve activiteit zullen hebben.

 Het Uitvoerend Comité van de EHF is daarom overeengekomen - op voorwaarde dat de gezondheidssituatie en de omstandigheden dit toelaten - om een 19 EHF EURO voor mannen te organiseren, precies in de vorm zoals die voor 2020 was voorzien.

 Er werd contact gelegd met de Kroatische handbalfederatie (eerste gastheren van de Heren 20 EHF EURO 2020), het groepssysteem en het wedstrijdschema werden dienovereenkomstig overgedragen.

Het U19 EHF EURO 2021 wordt gespeeld in Varaždin en Koprivnica van 12 tot en met 22 augustus 2021, waarbij de volgende teams in actie komen:  

Groep A: IJsland – Servië – Slovenië – Italië

Groep B: Zweden – Spanje – Hongarije – Israël

Groep C: Denemarken – Duitsland – Noorwegen – Rusland

Groep D: Kroatië – Frankrijk – Portugal – Oostenrijk

cover foto EHF

Deel dit bericht