Nieuws

EK 2020 vrouwen over precies één jaar

EK 2020 vrouwen over precies één jaar

Van de Redactie – Het 24e WK in Japan is nog meer net begonnen en de Olympische Spelen 2020 zijn ook nog ver weg. Het aftellen voor een volgend evenement kan vanaf vandaag beginnen: over precies één jaar vindt in Noorwegen en Denemarken het EK 2020 voor vrouwen plaats.

Het wordt de 14e editie in deze vorm die begint op 3 december en eindigt met de finaledag op 20 december 2020. Georganiseerd door de twee meest succesvolle landen in het handbal. Voor de derde keer delen Noorwegen en Denemarken de organisatie waaronder eerder als EHF EURO 2010. In 2015 stonden beide landen garant voor de organisatie van het WK.

Frederikshavn en Herning in Denemarken verwelkomen de toplanden bij de dames in de voorronde, Noorwegen heeft ook voorrondewedstrijden (Trondheim en Stavanger) én de eer de laatste wedstrijden te organiseren in de Telenor Arena met 12.000 zitplaatsen in de hoofdstad Oslo. In Trondheim en Stavanger speelt ook een aantal van de beste nationale Europese ploegen in de voor- en hoofdronde.

        

Handbalfans kunnen natuurlijk nog 12 maanden wachten om hun tickets te kopen. Maar vanaf vandaag is dat ook al mogelijk via de EHF EURO 2020-website. Hoewel tegenstanders nog moeten worden bepaald, zijn de groepen met de beide organiserende landen dat wel. Fans kunnen dagtickets kopen voor 4,6 en 8 december wanneer drievoudig Europees kampioen Denemarken de voorronde in groep B speelt in Herning. Mocht de Deense ploeg de hoofronde bereiken, dan blijven ze op 11, 13 en 15 december in Herning.

Zevenvoudig Europees kampioen Noorwegen speelt in groep C in Trondheim op 3, 5 en 7 december. In de hoofdronde verhuist de ploeg op 10, 12 en 15 december naar Stavanger. 

Ook de groepen C en D spelen in Trondheim en Stavanger. Via de Noorse handbalbond worden twee- en zesdaagse tickets als pakket aangeboden.

Tickets voor het laatste weekend (vrijdag 18 december tot en met zondag 20 december) zijn ook beschikbaar. Dit geeft supporters de mogelijkheid om hun plek in de Telenor Arena al te garanderen voor de halve finale, wedstrijd om het brons en de finale wat een gedenkwaardig einde van het toernooi belooft te worden.

Meer info op www.ehf-euro.com

In de zeven kwalificatiegroepen staan na twee duels de kanshebbers op de eindronde, naast Noorwegen en Denemarken als organisatoren, zo goed als zeker vast. NEDERLAND nam de maat van Oostenrijk (32-24) en Griekenland (43-18). Eind maart is de dubbele ontmoeting met het eveneens nog ongeslagen Spanje. Daarnaast zullen Duitsland, Slovenië, Hongarije, Montenegro,Rusland, Servië, Zweden, Tsjechië, Kroatië, Frankrijk, Polen en  Roemenië begin juni in de kokers terecht komen bij de loting.

Deel dit bericht