Nieuws

EK Handbal mannen: live op tv en online via livestream

EK Handbal mannen: live op tv en online via livestream

Uitzendingen wedstrijden Nederland via ZIGGO

Van de Redactie - Waar en wanneer zijn de wedstrijden van het EK Handbal 2020 in Noorwegen (Trondheim), Zweden en Oostenrijk live op tv? De Oranje Heren komen op Ziggo Sport en zijn ook online te zien via een livestream.

Ziggo Sport doet rechtstreeks verslag van de wedstrijden van Oranje op televisie via Kanaal 14 en Ziggo Sport Totaal (zoals kanaal 401, Ziggo Sport Select) en op internet, met registraties van de interlands van Oranje. Het commentaar is van Raymond Koning.

                                 

Het Oranje herenteam is er voor de allereerste keer bij op de eindronde van het EK. Na de deelname aan het WK in 1961 is dit EK voor de Nederlandse handbalmannen het tweede internationale kampioenschap ooit.

Nederland kwalificeerde zich in 2019 in de kwalificatiepoule met Slovenië, Letland en Estland, op doelsaldo. De drie huidige gastlanden waren al automatisch gekwalificeerd, net als Spanje zijnde de Europese titelhouder en -verdediger. Daarbij voegden zich de nummers één en twee van de acht kwalificatiegroepen, evenals de vier beste nummers drie van alle poules waaronder Nederland dus.

EURO 2020 is sinds 1994 de 14e editie van het EK Handbal bij de mannen. Nooit eerder werd het Europese eindtoernooi in deze sport georganiseerd door drie gastlanden en nooit eerder deden er zoveel landen aan mee: 24. Zweden won het EK vier keer, Frankrijk drie keer, Denemarken en Duitsland beide twee keer en Rusland en Spanje allebei één keer.

Livestream

Het Europees kampioenschap Handbal 2020 is dus ook online te zien. De livestream is te bereiken met de Ziggo Sport Totaal Go App of (onder voorbehoud) Pay Per View (PPV). Daarmee komt EURO Handbal bij de heren ook op het scherm van de smartphone, PC, laptop en tablet.

Uitzendschema wedstrijden Nederland:

Donderdag 9 januari 2020:

18.15 uur, Duitsland – Nederland live op Ziggo Sport kanaal 14 / Ziggo Sport Select kanaal 401

Zaterdag 11 januari 2020:

16.00 uur, Letland – Nederland,  live op Ziggo Sport kanaal 14 / Ziggo Sport Select kanaal 401

Maandag 13 januari 2020:

20.30 uur, Nederland – Spanje,  live op Ziggo Sport kanaal 14 / Ziggo Sport Select kanaal 401.

Deze wedstrijden zijn alle drie in het Spektrum in Trondheim.

Kanalen Ziggo

De uitzending wordt telkens verzorgd door Ziggo Sport. De wedstrijden komen deels op het open kanaal Ziggo Sport 14, gratis voor Ziggo klanten ofwel voor alle abonnees van digitale tv bij deze zender. Een ander deel van de uitzendingen is te zien op kanaal 401: Ziggo Sport Select. Dit laatste kanaal is te bekijken met een abonnement op Ziggo Sport Totaal. Mogelijk zijn de duels ook als live strem te volgen via Handbal.tv Nederland.

Na de groepsfase wordt bekend of er nog meer duels van Oranje live te volgen zijn.

Deel dit bericht