Nieuws

Elf keer raak Myrthe Schoenaker, zeperd voor Leverkusen

Elf keer raak Myrthe Schoenaker, zeperd voor Leverkusen

Van de Redactie – Midweeks werd een groot aantal vooruitgeschoven duels in de diverse buitenlandse competities gespeeld in verband met Europese verplichtingen komend weekeinde.

In Duitsland deed linkspoot Myrthe Schoenaker bij VfL Oldenburg van zich spreken. Echter, haar elf treffers in het uitduel bij Buxtehuder waren niet voldoende om een 31-24 nederlaag af te wenden. Maron Schepers zat ook bij de selectie van de verliezende ploeg maar de cirkelspeelster scoorde niet.

Leverkusen, de ploeg van Robert Nijdam, kende een zwakke generale voor het Europese treffen komend weekeinde met het Hongaarse DVSC. Op bezoek bij Blomberg-Lippe, voor bijna 800 toeschouwers, gingen de Werkselfen nogal fors onderuit: 36-24. Annefeleur Bruggeman scoorde eenmaal. Voor de thuisploeg kwamen Tessa van Zijl (3) en Celine Michielsen (1) tot treffers. Isabel Jongenelen speelde niet.

Koploper Dortmund had een behoorlijke klus om in eigen hal, voor ruim 1200 fans, het taaie Metzingen van zich af te houden: 35-31. Inger Smits scoorde zeven keer voor de thuisploeg, Kelly Vollebregt en Kelly Dulfer raakten vier keer de doelnetten, Merel Freriks kreeg geen streepje in de ploeg van de beide doelvrouwen Yara ten Holte en Rinka Duijndam. Bij de gasten kwamen Bo van Wetering en Delaila Amega (ieder 3) enTamara Haggerty (2) op het scoreformulier.

Neckarsulmer Sport Union werd in eigen huis, voor 800 bezoekers, onder de voet gelopen door Thüringer HC: 21-40. Treffers van Nathalie Hendrikse (4) en Lynn Knippenborg (3) mochten niet baten. Michelle Goos scoorde niet, Jill Kooij deed niet mee.

Bietigheim kreeg een herhaling in eigen huis van het bekerduel van vorige week tegen debutant Mainz. Opnieuw twee punten, ditmaal met 38-26. Laura van der Heijden (7) en Angela Malestein (5) zorgden voor Nederlandse treffers, Maura Visser scoorde niet. Bij Mainz ontbrak Hanne van Rossum.

In Denemarken behield Esbjerg de ongeslagen status door een 27-21- zeven treffers Estavana Polman -  zege op debutant Horsens, de ploeg van keepster Claudia Rompen. Bij de mannen moest Holstebro, met tweemaal Kay Smits, thuis de punten afstaan aan CL-deelnemer Aalborg: 25-27.

In de vierde speelronde van de Champions League haalde Flensburg-Handewitt het thuis, voor 3400 fans, in een doelpuntarm duel nipt van PPD Zagreb: 20-17. Niels Versteijnen kwam niet tot treffers. Zondag is er voor de competitie het uitduel bij Minden, zondag 20 oktober steekt men de grens over voor het duel met Aalborg in de CL. Flensburg speelde tot dusver in dit seizoen 15 officiële duels: acht in de competitie, drie bekerduels, drie CL en een super Cup. Tot eind december komt de ploeg nog 18 keer in actie!

In Frankrijk kwam Luc Steins met Fenix Toulouse niet verder dan een draw tegen Nimes: 32-32. Inzet was een plaats bij de eerste vijf. Beide ploegen blijven met 6 uit 6 gedeeld  zesde.

Bourg de Peage, de ploeg van Kristy Zimmerman, werd thuis enorm afgestraft met een 20-36 nederlaag tegen Brest Bretagne. De Peage blijft tiende, met 11 uit 7.

Koploper Metz maakte thuis geen fout tegen nummer negen, Besancon: 28-24. Met 21 uit 7 gaat de ploeg van Mayonnade gelijk op met Brest Bretagne. Beide ploegen staan 30 oktober in Brest tegenover elkaar.

In Noorwegen raakte Byasen, met Annick Lipman, de ongeslagen status kwijt door een verrassende 22-20 uitnederlaag bij Fana. Storhamar en Kristiansand voeren met 12 uit 6 de ranglijst aan, Byasen volgt nu op twee punten.

cover Myrthe Schoenaker, elf keer raak

foto archief HSP

Deel dit bericht