Nieuws

Eric Eussen nieuwe trainer van Sittardia

Eric Eussen wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer bij Sittardia. De kraamkamer van OCI-LIONS waar de talenten al op jonge leeftijd worden klaar gestoomd voor het tophandbal.

Eussen wordt de opvolgen van Gerrit Stavast die in december de taken over heeft genomen van Maurice Janssen. Eussen trainde de afgelopen twee jaar Swift 2000 uit Roermond en daarvoor stond hij aan het roer bij Rapiditas uit Weert. Met beide teams wist de voormalig speler van Sittardia te promoveren. Met Rapiditas ging hij van de hoofd klasse naar de Tweede divisie. Met Swift 2000 promoveerde hij naar de Eerste divisie en wist zich te handhaven maar toch viel afgelopen seizoen het doek. Wegens een gebrek aan spelers moest de ploeg uit Roermond zich terugtrekken uit de eerste divisie. Inmiddels is men een samenwerking aangegaan met HandbaL Venlo.

Voor Eussen is het zaak om op de ingeslagen weg van Sittardia te vervolgen;“Het ontwikkelen van het niveau van de jeugdspelers en ze voorbereiden om de stap naar LIONS 2 te kunnen maken”, aldus de nieuwe coach, daarnaast staat handhaven in de eerste divisie natuurlijk ook op lijst als doelstelling.

Eussen moet dat wel  gaan doen men een hoofdzakelijk nieuwe ploeg, want naast het feit dat weer drie talenten, Tim Claessens, Mike Custers en Bram Versteegden de overstap naar LIONS 2 gaan maken, zag hij ook routiniers als Juri Corvers en Pim Hoefnagels stoppen. De instroom komt dan ook uit de A-jeugd, die afgelopen mei in Amsterdam Nederlands kampioen zijn geworden. De selectie borgt een boel talent maar zal zeker nog een grote ontwikkeling moeten gaan doormaken. De gemiddelde de leeftijd voor het komende seizoen bedraagtslechts 20 jaar.Eussen kijkt met vertrouwen uit naar het seizoen. 

Deel dit bericht