Nieuws

Erlingur Richardsson nieuwe bondscoach Nederlands Herenteam

Erlingur Richardsson is aangesteld als bondscoach van het Nederlands Herenteam. De IJslander heeft een driejarig contract getekend en start per direct. De nieuwe hoofdcoach staat op 25 oktober voor het eerst aan het roer van de ploeg tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Griekenland in Rotterdam.

Het NHV is verheugd dat er snel opvolging is gevonden voor het bondscoachschap. “Wij zijn blij dat we Erlingur Richardsson hebben kunnen vastleggen. Zijn ideeën en aanpak sluiten goed aan bij onze toekomst ambities en handbalfilosofie. Hij is een bouwer voor de lange termijn, waarbij plaatsing voor het EK in 2020 als prominent doel gesteld staat”, legt technisch directeur Paul van Gestel uit.

Richardsson heeft veel internationale ervaring. Hij is onder andere coach geweest van het Oostenrijkse West Wien en het Duitse Füchse Berlin. Daarnaast heeft hij de nationale selectie van IJsland U20 onder zijn hoede gehad en heeft hij vier jaar als assistent-bondscoach van de IJslandse Heren A selectie gewerkt.

Richardsson kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “I look forward to the 2020 task of the Dutch federation. I believe they have a very interesting squad with many high potential players. The federation has very ambitious views for the future and I share their ambition and look forward to meet the players in the next assignment. I want to thank my employer Vestmannaeyjabær for their understanding and giving me permission to accept the job of national coach of the Netherlands“, aldus de kersverse bondscoach.

Op 25 oktober treden de Oranjeheren om 19:30 uur aan tegen Griekenland in Rotterdam. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via: https://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/. De kaarten zijn online € 6,- voor kinderen t/m 15 jaar en € 12,50 voor volwassenen.

Op 29 oktober speelt de ploeg van Richardsson de uitwedstrijd tegen België om 16:20 uur.

 

Programma WK-kwalificatie 2019 Denemarken:                         

Ronde 1: Nederland-Griekenland 25 oktober 2017 om 19:30 uur Rotterdam

Ronde 2: België-Nederland  29 oktober 2017 om 16:20 uur  Leuven

Ronde 3: Turkije-Nederland  woensdag 3 of donderdag 4 januari 2018  NB

Ronde 4: Nederland-Turkije zaterdag 6 of zondag 7 januari 2018  NB

Ronde 5: Griekenland-Nederland   woensdag 10 of donderdag 11 januari 2018 NB 

Ronde 6: Nederland-België  zaterdag 13 of zondag 14 januari 2018 NB  

Deel dit bericht