Nieuws

Europees avontuur over voor VZV voordat het begonnen is…

Europees avontuur over voor VZV voordat het begonnen is…

Van de Redactie – Nadat vorige maand al SEW de beide Europese duels tegen Gran Canaria ‘in rook zag opgaan’ vanwege de corona-maatregelen, treft VZV hetzelfde lot.

                                             

Het bestuur van de club heeft moeten besluiten de ploeg terug te trekken uit de European Cup waarin het Zwitserse Nottwil de opponent zou zijn over twee duels. Dat bleek geen haalbare kaart, dus werd er creatief gedacht: één duel op neutrale bodem in het Duitse Göppingen op zondag 22 november. Dit idee lag nog in de planning met de kennis dat ons buurland de code geel had ten opzichte van Nederland.

Maar ook in Duitsland ging het vervolgens hard: geel werd oranje en in Nederland stond er een nog grotere rem op de trainingscapaciteit. Vanwege de code oranje zou dit voor de VZV-ploeg en begeleiding betekenen dat ze bij terugkomst tien dagen in quarantaine moesten. Dat is geen optie voor de gehele selectie. Voor de Zwitserse opponent was dat geen probleem, zij hoeven bij terugkomst geen tien dagen in afzondering. De huidige Zwitserse koploper – samen met Brühl 14 uit 8 – gaat zonder te spelen door naar de laatste 16.  

Het terug trekken uit een Europees toernooi heeft voor JuRo Unirek VZV geen consequenties: de EHF heeft dit seizoen speciale regelingen getroffen dat er geen financiële sancties en/of schorsingen worden opgelegd als clubs zich moeten terug trekken uit de EHF-competities vanwege allerlei door de overheid opgelegde corona-beperkende maatregelen.

Nu al blikt de club vooruit naar het volgend seizoen waarin de ploeg van coach Rolf Schulte weer een Europees ticket hoopt te bemachtigen om dan in het najaar wel te genieten van spelen op internationaal niveau.

cover Geen Europees vervolg voor VZV, duel tegen Nottwil afgelast

foto archief HSP / Patrick Hogervorst

 

Deel dit bericht