Nieuws

Europese loting: Quintus naar Finland, Volendam naar Kroatië

Europese loting: Quintus naar Finland, Volendam naar Kroatië

Van de Redactie – In Wenen vond vanmorgen de loting plaats voor de eerste twee kwalificatieronden in de EHF Cup en Challenge Cup bij zowel de mannen als de vrouwen. Veel bekende namen in de kokers, ook veel minder bekende clubs. De EHF Cup heet vanaf het seizoen 2020/2021 European Handball League.

De vrouwenploeg van Quintus neemt het in de eerste ronde op tegen het Finse HIFK uit Helsinki. De ploeg uit Kwintsheul heeft eerst thuisrecht in het weekeinde van 7/8 september. Slaagt de ploeg van coach René Zwinkels erin die eerste ronde te overleven, dan wacht in ronde 2 het Frans Nantes Atlantique Handball. Ook dan start Quintus in het weekeinde van 12/13 oktober met thuisvoordeel.

  

Britt van Steekelenburg, Malaga tegen Quintus, archief HSP

Kras/Volendam bij de mannen gaat in de eerste kwalificatieronde van de EHF Cup op bezoek bij het Kroatische Porec. Het uitduel is al vroeg: het weekeinde van 31 augustus/1 september. Een week later is de return. De winnaar neemt het in de tweede ronde op – te beginnen met een uitduel op 5/6 oktober – tegen het Franse PAUG Handball uit Aix en Provence.

Het Belgsiche Visé ontvangt in de eerste ronde van het EHF Cup-toernooi het IJslandse Hafnarfjordur. Bij winst mag de ploeg van coach Korneel Douven een maand later eerst gastheer zijn voor het Noorse OIF Arendal.

Belgische kampioen, bekerwinaar en BENE-League-winnaar Achilles Bocholt krijgt in dezelfde competitie eerst te maken met Handball West Wien uit Oostenrijk. Wordt die ronde ‘overleefd’ dan wacht het Zwitserse Wacker Thun. “Mooie tegenstander maar wel een degelijke ploeg,” aldus Bocholt-trainer Bart Lenders over West Wien. “Niet makkelijk en voor een eerste ronde al heel stevig.”

Iso Sluijters komt met het Poolse Gornik Zabrze ook in de tweede ronde in actie: thuis ontvangt men eerst de winnaar van Maccabi Rishon Lezion (Israël) en Dragunas Klaipedos uit Litouwen.

JD Techniek Hurry Up komt uit in de Challenge Cup. De loting van dat toernooi is medio oktober voorzien. Bij de vrouwen stroomt JuRo Unirek/VZV pas in bij de laatste 16 ploegen in de Challenge Cup (begin februari).

Green Park Aalsmeer, Herpertz Bevo en OCI-LIONS bij de mannen alsmede VOC bij de vrouwen maakten geen gebruik van Europese deelname. Ook Belgisch kampioen Bocholt en bekerwinnaar Sint-Truiden kozen ervoor om niet mee te doen.

Bij de vrouwen in de EHF Cup komt de ploeg van coach Robert Nijdam en Annefleur Bruggeman, Bayer Leverkusen, in de eerste ronde van de EHF Cup uit tegen het Cypriotische AC Latsia Nicosia. Winst levert een plek in ronde twee op, tegen het Hongaarse DVSC Debrecen.

In die tweede ronde komt een aantal Nederlandse speelsters tegen elkaar in actie tijdens het duel tussen TuS Metzingen (Delaila Amega, Tamara Haggerty en Bo van Wetering) en het Deense Kopenhagen, met Debbie Bont, Larissa Nüsser en Nyala Krulaars. De winnaar van dit tweeluik stroomt in ronde 3 in waar Dione Housheer met Nykobing al geplaatst is.

Nycke Groot en Tess Wester gaan in ronde 2 van de EHF Cup met Odense eerst op bezoek bij de winnaar van het duel ZRK Kumanovo (Mac) en DHC Slavia Praag (Tsj).

 

Deel dit bericht