Nieuws

Even opkomen voor Sporting Pelt

Even opkomen voor Sporting Pelt

Door Thijs van Leeuwen / Sporting Pelt - Nu ik 3 jaar met veel trots bij deze mooie club speel en 2 jaar aanvoerder ben van de eerste ploeg, voel ik me enigszins verantwoordelijk om op te komen voor hetgeen wat Pelt allemaal doet.

De afgelopen weken is er veel geschreven en gepraat over de BENE-League. Positief kritisch, soms ook negatief. Een omslag in de organisatie is in de maak, de afspraken moeten worden nageleefd. Een nieuwe directeur, een nieuw aan te stellen manager.
Allerlei opmerkingen, voorstellen, teleurstellingen, gedachten vlogen de redactie om de oren. Diverse media lieten trainers, bestuurders, managers en af en toe – kort – een speler aan het woord. Doelman Thijs van Leeuwen (Sporting Pelt) bekijkt het vanuit zijn perspectief en verwoordde op zijn Facebookpagina onderstaand verhaal.

De laatste tijd komt er veel in de media over BENE-Leauge, herorganisatie, jeugdwerking, Nederlandse clubs vs Belgische clubs. Sporting is ook hier vaak onderdeel van gesprek. Ook ik heb hier natuurlijk een mening over.

Het ziet er inderdaad klote uit als een Belgische club 8 Nederlandse spelers op de vloer heeft staan. Maar vergeet niet dat de gehele rest van de selectie allemaal Sporting boys, jongens uit eigen jeugd, zijn. Jongens die in de toekomst prijzen gaan winnen voor Pelt. Momenteel zijn deze jongens nog niet toe om deze prijzen alleen te gaan winnen. Pelt zou Pelt niet zijn als er ook ambitieus wordt gedacht op kortere termijn.                           

Om de BENE-League überhaupt te kunnen behouden, laat staan presteren, zullen er spelers moeten zijn die het niveau opkrikken en concurrentie bieden voor jongere spelers. Pelt ligt nu eenmaal aan de Nederlandse grens. Daarbij is het erg moeilijk om Belgische jongens te vinden op goed niveau (door omstandigheden waar ik me in dit verhaal niet over zal uitlaten).

                    

                                              Thijs van Leeuwen, foto Ronald Jans

Wat ik gemerkt heb is dat Pelt de jeugdopleiding en jeugdwerving gigantisch hoog in het vaandel heeft staan. Altijd al. Met uitwerking: er spelen momenteel 13 jongens in de BENE-League met een Sporting jeugdopleiding, waarvan 8 in de eerste ploeg van Pelt. Nog niet te spreken over de 3 BENE-Leauge-hoofdtrainers die momenteel actief zijn. Daarbij zijn er jongens bij de jeugd van Pelt die al op de deur kloppen van de eerste ploeg. Probeer maar eens een andere Belgische club aan te wijzen die ditzelfde kan zeggen!

Ik denk dat veel clubs een voorbeeld mogen nemen aan hoe bevlogen en inventief Sporting omgaat met hun jeugd. Hier staan goede, bekwame, opgeleide trainers voor jeugdploegen die ervoor zorgen dat over x-aantal jaren, Pelt kampioen wordt met enkel Pelt-spelers.

En volgend jaar met Pelt-jeugd en Nederlandse spelers.

Fijn weekend!

Thijs

cover Thijs van Leeuwen

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht