Nieuws

EVEN VRAGEN AAN - CARMEN RIEPE – VELO

AD SPORT / Peter Lotman - De dames van Venéco/VELO zijn genomineerd voor Westlandse Sportploeg van het jaar. Dat komt mede door de bijzondere prestaties in de eredivisie. Schutter Carmen Riepe (30) is een dragende kracht van het team. Zij legt uit wat die prijs betekent en waarom het zo goed gaat.

Carmen, was jullie nominatie een verrassing?

“Dat was het zeker. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik daar als sporter niet echt mee bezig ben zo midden in het seizoen. Maar we vinden het een enorme eer en kijken uit naar die gala-avond.”

Geeft het nog een extra impuls?

“Zo’n waardering maakt ons team alleen nog maar sterker. Het heeft een positief effect op de verdere prestaties. Een stimulans om op deze voet door te gaan. Ook voor de meiden die er vorig seizoen keihard voor hebben gewerkt en er nu niet meer bij zijn, is het een mooie beloning.”

Als debutant staan jullie vierde in de eredivisie. Waar eindigt dit?

“Dit hadden we allemaal niet verwacht toen we aan het seizoen begonnen. Ontzettend gaaf. Het is altijd afwachten of het klikt, maar de nieuwe meiden die zijn aangesloten, passen perfect in het team.

‘EUROPA CUP ZOU STIEKEM HEEL GAAF ZIJN’

We hebben geen verwachting waar we eindigen. We zien het wel en knokken elke wedstrijd maximaal om de punten binnen te slepen. Daarom staan we nu ook vierde. We onderschatten geen enkele tegenstander, maar weten ook goed wat we zelf kunnen. Het zou stiekem wel gaaf zijn als we met VELO Europa Cup gaan spelen. Daar gaan we dus alles aan doen om dat te bereiken.”

Was het wennen aan de nieuwe trainer Nico Stet?

“Nee, eigenlijk niet. Hij is heel duidelijk in wat hij wil en hoe we moeten spelen. Je merkt, dat hij een ervaren coach is. Dat brengt rust in de groep. Iedereen kent zijn taak. Ook buiten de wedstrijden is hij een fijne man die ook van gezelligheid houdt en humor heeft. Die combinatie past perfect bij deze groep.”

cover Carmen Riepe, boegbeeld bij Velo, kijkt uit naar een Europees avontuur

foto Paul Vis sr

Deel dit bericht