Nieuws

Fiege

Fiege "We moeten wel wat jaren terug om zo’n prestatie terug te vinden"

Op de vraag “het moest wel vanuit de tenen komen” antwoord Joop Fiege, “Ja maar het is voor ons ook Zwitserland uit en dat is toch anders dan Zwitserland thuis, daarnaast zij kunnen ook wel een potje handballen, het is gewoon een goede ploeg”.

“Probleem was dat wij niet goed stonden te handballen in de eerste helft. De dekking stond niet goed en niet compact genoeg daardoor kwamen we ook niet toe aan onze tweede fase om snelle aanvallen te kunnen spelen het was ook allemaal een beetje te langzaam van onze kant, we handbalden te veel vanuit stilstand waardoor we ook veel ballen kwijt raakt. In de laatste tien minuten van de eerste helft ging het al wat beter en omdat de dekking beter stond begon Gerrie ook ballen te pakken dan kunnen we de rust in gaan met nog maar een doelpunt achter”.  

“In de tweede helft ging het eigenlijk vanaf het begin goed, zeker in de verdediging maar we scoorde te weinig waardoor zij toch weer konden uitlopen. Eigenlijk konden zij te lang bij blijven en zolang ze op voorsprong blijven staan blijven ze hopen. Op het moment dat wij dan gelijk komen zie je dat zij ook meteen in elkaar zakte, toen konden wij blijven scoren” aldus de coach van het Nederlands heren team”.

“We hebben de eerste stap gezet op weg naar de play-offs, vertelt Fiege, “maar we zijn er nog lang niet. In Zwitserland winnen is gewoon een goede prestatie. We moeten wel wat jaren terug in de tijd om zo’n prestatie  terug te vinden, maar we moeten ons nog niet rijk rekenen. We moeten niet denken dat we er zijn en gaan denken dat wij wel eventjes van ze gaan winnen, dan kom je straks van een koude kermis thuis. We moeten het nu wel afmaken en zondag gaan we natuurlijk voor de overwinning maar we gaan nu eerst even genieten en onze rust pakken. Dan gaan we de video eens goed bekijken en analyseren, maar wat ik al gezien heb is dat het in de aanval beter moet, 24 keer scoren is te weinig".

 

Copyright www.handbalstartpunt  

Deel dit bericht