Nieuws

Flensburg, Veszprem en Barcelona kwartfinalisten Champions League

Flensburg, Veszprem en Barcelona kwartfinalisten Champions League

Van de Redactie – Woensdag en donderdag worden de returns in de achtste finales van de Champions League bij de mannen gespeeld.

Twee ploegen zijn door, een ploeg zo goed als: Barcelona bereikte de laatste acht door twee duidelijke zeges (37-25 en 39-19) op Elverum in eigen omgeving – in Noorwegen geldt een sportverbod vanwege strenge coronamaatregelen. Flensburg komt, zonder te spelen, in de volgende ronde. De ploeg van assistent-trainer Mark Bult zou woensdag en donderdag in de eigen arena in actie komen tegen Zagreb: positieve tests bij de Kroatische ploeg zijn de oorzaak dat die ploeg niet afreist naar het noorden van Duitsland. De EHF schreef volgens de regels tweemaal een 10-0 score op voor de koploper in de Duitse competitie.

Het Hongaarse Veszprem kan ook al uitkijken naar de volgende twee CL-duels bij de laatste acht teams: thuis moet de marge van het uitduel bij het tegenvallende Vardar Skopje – 27-41 winst in Noord-Macedonië – voldoende zijn. De Hongaarse koploper in competitie eindigde bij de laatste VELUX FINAL 4 in december als vierde, nadat in de halve finale verloren werd van de latere winnaar Kiel (35-36) en daarna het duel om plek drie eveneens uit de handen glipte na 26-31 verlies tegen PSG.

Bijna zeker van een ticket voor de kwartfinale is PSG, met Luc Steins, dat ook een flinke marge heeft opgebouwd in het uitduel in Celje: 24-37 winst. Kwestie van bekeken uitspelen donderdagavond. Kielce verdedigt thuis een minimale voorsprong van één treffer (25-24) uit het uitduel bij het Franse Nantes. Kiel, regerend CL-kampioen, mag in eigen omgeving niet struikelen tegen de Hongaarse nummer twee, Szeged: op verplaatsing kwam de ploeg van coach Filip Jicha tot een 28-33 zege.

                            

Motor en Meshkov zijn het onderling nog niet eens wie er door mag gaan: in Zaporoshe was er nipte winst voor Motor: 32-30. Of dat voldoende is voor de return in Brest en een sprong bij de beste acht ploegen van Europa dit seizoen? Porto, dat alles op alles zet om hun onlangs overleden doelman Quintana met sportieve successen te eren, reist met een voordelige voorsprong van drie treffers (32-29) naar de nummer twee in de Deense competitie, Aalborg, komend seizoen de nieuwe werkgever van PSG-ster Mikkel Hansen (33), sinds 2013 in het shirt van de Parijse club. Hij scoorde dit seizoen in de Champions League tot nu toe 72 keer.  

Woensdagavond plaatsen Aalborg (27-24 thuiszege op Porto) en THW Kiel (33-28 winst thuis op Szeged) zich voor de kwartfinale. Aalborg en Porto kwamen in totaal tot 56 treffers elk, op basis van meer gescoorde doelpunten in het uitduel gaan de Denen door.

PROGRAMMA:

donderdag: Brest - Motor (18:45); Veszprem - Vardar (18:45); PSG - Celje (20:45)

Kwartfinales: (12 en 19 mei, FINAL4 12/13 juni)

Nantes/Kielce – Veszprem

Kiel – PSG

Motor/Meshkov – Barcelona

Aalborg - Flensburg

cover Celje tegen PSG, return wordt een formaliteit

foto archief HSP / EHF

Deel dit bericht