Handbalshop
Frans Engels is de nieuwe trainer/coach bij heren E&O 2.

Frans Engels is de nieuwe trainer/coach bij heren E&O 2.

13 juni 2018, 10:59 uur

Het tweede herenteam van Oosting E&O staat komend seizoen onder leiding van Frans Engels. Hij is daarmee de opvolger van Freek Gielen die na het vertrek van Joop Fiege is doorgeschoven naar het Eerste heren team.

Onder leiding van Freek Gielen werd het tweede team kampioen van de 2edivisie en komt na de zomer uit in de eerste divisie. De 52-jarige Engels was het afgelopen seizoen was hij trainer/coach van de Heren A-jeugd van de Duitse Tweede Bundesliga club HSG Nordhorn  maar keert weer terug bij de club waarvoor hij het verleden al vele jaren actief was. Als doelman in de succesvolle kampioensjaren en later als coach in de jeugdopleiding van de club.

Met het aantrekken van Engels gaat de wens van de clubleiding in om een ervaren coach voor het tweede herenteam aan te trekken. Engels is gepokt en gemazeld in het handbal. Begonnen als keepertrainer bij Hurry Up waarna de overstap naar E&O volgde waar hij naast Jeugd coördinator ook trainer van de A, B en C-jeugd werd. Hij stond, samen met Edwin Kippers en later Freek Gielen, aan de wieg van de successen van de E& O jeugdopleiding. Vanuit de opleiding vonden veel spelers de weg naar de verschillende nationale selecties.

Engels is een duizendpoot. Leeft voor handbal. Naast zijn trainerschap bij E&O was hij in die periode ook assistent en keepertrainer bij het NHV-afdeling Noord. Ook was hij keepertrainer in Duitsland bij zowel HSG Nordhorn 2 en de A-jeugd  en  SG Neuenhaus/Uelsen.  

Laatste update: 13 juni 2018, 11:00 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct