Nieuws

Geen WK voor Xenia Smits, Metz zoekt ervaren vervangster

Geen WK voor Xenia Smits, Metz zoekt ervaren vervangster

Van de Redactie Een streep door de rekening van bondscoach Henk Groener van de Duitse nationale vrouwenploeg in aanloop naar het WK, eind december. International Xenia Smits kan van de lijst worden afgehaald, ook bij haar club HB Metz zal ze enkele maanden afwezig zijn.

De club maakte vandaag bekend dat Smits een schouderoperatie moet ondergaan. Ze wordt aanstaande woensdag als geopereerd en zal maandenlang uit roulatie zijn. De club rekent met haar terugkeer van de 25-jarige opbouwspeelster pas begin 2020.

Inmiddels is de clubleiding op zoek naar een adequate vervangster voor Smits. “We zoeken een ervaren speelster die net als Xenia in het centrum van de defensie kan spelen,” licht voorzitter Thierry Weizman toe in een persbericht. Samen met coach Emanunuel Mayonnade gaat hij ‘de markt op’. “We intensiveren ons netwerk, willen niks overhaasten. Tot aan de start van de Champions League hebben we nog anderhalve maand. We halen geen speelster als aanvulling van de selectie. Het moet een echte versterking zijn.”

cover Emannuel Mayonnade en Xenia Smits

 

 

Deel dit bericht